30 / 04 / 2024

toki diyarakır evleri

toki diyarakır evleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan ön protokol gereği, tarihi sur diplerinde bulunan 143 gecekondu için konut yapılacak.

TOKİ gurbetçi konutları, evleri başvuru şartları nedir? TOKİ gurbetçi evleri nereden başvuru yapılır?

TOKİ gurbetçi evleri nedir, TOKİ gurbetçi evlerine nasıl başvuru yapılır? merak edilen sorular arasında yer alıyor. İşte o soruların yanıtları!

Diyarbakır Evleri yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ‘Diyarbakır Evleri’ TOKİ önderliğinde restore ediliyor. 

Şanlıurfa'ya Sabır Evleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin yer aldığı Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ne, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ziyaretçilerin kalabileceği "Sabır Evleri" inşa ediliyor.

Ankara'da Kültür Evleri projesinin ilk adımı atıldı! 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında yer alan ve tüm merkez mahallelere inşa edilecek Kültür Evleri projesi için ilk adımı atıldı...

Kahramankazan Mahalle Kültür Evleri için ilk adım atıldı!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Kültür Evleri projesi için çalışmalara başlandı.

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Haliliye'de çok amaçlı kültür evleri inşa ediliyor!

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kırsal mahallelerde başlatılan çok amaçlı kültür evleri inşaatları tamamlanarak, kalıcı eserler mahalle sakinlerinin hizmetine sunulmaya başlanıyor.

TOKİ Çankırı kuraları bugün çekiliyor!

TOKİ Çankırı Evleri projesindeki dairelerin kuraları bugün çekiliyor. Geçtiğimiz ay satışa sunulan TOKİ Çankırı projesindeki 502 konut sahibini bulacak.

Afyon'daki Kültür Evleri restore edilecek!

Birbirinden değerli eserlere sahip çıkmayı gelenek haline getiren Afyonkarahisar Belediyesi, bu kez de Akmescit Mahallesi’nde Kültür Evleri'ni restore edecek.

Sur'da inşa edilen Diyarbakır Evleri tartışma yarattı!

Diyarbakır'da Suriçi bölgesinde bir yandan yıkım kararları uygulanırken bir yandan da Diyarbakır evleri inşa ediliyor.

TOKİ Çankırı Kızılırmak Evleri kura tarihi!

TOKİ ve Çankırı Kızılırmak Belediyesi'nin birlikte inşa edeceği 102 konut için kura çekilecek. İşte, TOKİ Çankırı Kızılırmak Evleri kura tarihi...

TOKİ'den Sur'a 60 milyonluk yatırım!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleştirilecek TOKİ İçkale Vadisi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi, Geleneksel Diyarbakır Evleri ile Kırklar Tepesi Kentsel Tasarım ve Rekreasyon Projesi'nde çalışmalar başladı.

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda kayıtlar 31 Ocak'ta son!

Kırşehir Belediye Başkanı Ramazan Aydın, TOKİ evleri için kayıtların devam ettiğini belirtti. Boztepe Belediyesi tarafından kayıtla ilgili açıklama yapıldı.

toki diyarakır evleri Haberi

toki diyarakır evleri

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş yaptığı açıklamada, 2006 yılında hazırladıkları stratejik planında esas aldıkları uygulamalardan bir tanesinin de kültürel doğal mirasa sahip çıkma olduğunu belirtti.

Tarihi mirasın en önemli özelliğinin de tarihi Sur bölgesinin hem inanç hem kültür turizmine açılmasına yönelik çalışma olduğunu kaydeden Çağdaş, bu nedenle ilk etapta İçkale ve Hz. Süleyman Camisi'nin civarındaki gecekonduları temizlemeye yönelik bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bölgede bulunan 143 gecekondunun boşaltılması ve burada yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla TOKİ ile ön protokol imzaladıklarını kaydeden Çağdaş, protokol kapsamında TOKİ ile ortaklaşa bir komisyon kurulduğunu ve komisyonun çalışmalara başladığını ifade etti. Çağdaş, şöyle dedi:

"Boşaltılacak alanda...