07 / 05 / 2024

TOKİ dönüşüm

TOKİ dönüşüm

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, TOKİ’nin toplam konut üretimi içinde Kentsel Dönüşüm payının yüzde 40’lara çıkacağını açıkladı. TOKİ, ülke genelinde 261 bin 489 konutu daha dönüştürmeyi planlıyor.

TOKİ yerinde dönüştürecek!

Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümde önceliğin, yerinde dönüşüm olduğunu söyledi. Ergün, "Dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı amaçlıyoruz" dedi.

TOKİ'nin önceliği kentsel dönüşüm!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uyguladığı kapsamlı kentsel dönüşüm projeleriyle, fiziki olarak ömrünü tamamlamış yapıların yerine şehirlerde tüm sosyal donatılarıyla birlikte alternatif, yeni modern kent merkezleri inşa ediyor.

TOKİ dönüşümde kiracıyı da ev sahibi yapıyor!

Kentsel dönüşüm projelerini hak sahiplerine sıkıntı yaşatmadan gerçekleştiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), şimdi de kiracıların da mağdur olmamasını sağlayacak projeleri de uygulamaya koydu...

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

Erdoğan Tok, İlkadım'da yerinde dönüşüm müjdesi verdi!

7 Haziran seçimi için saha çalışmalarına devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerine “yerinde dönüşüm” müjdesini vererek, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız” dedi.

Nevşehir Kalesi Dönüşüm Projesi'nde 754 konutun yapımı devam ediyor!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 754 konuttan oluşan yeni bir semt daha yükseliyor.

Başkentte dönüşüm var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde sürerken, Başkent Ankara da dönüşüm çalışmalarıyla gecekondulardan arınıyor. Büyükşehir ve diğer ilçelerde de gerek TOKİ işbirliğinde gerekse kendi çalışmalarıyla kentsel dönüşümlerini sürdürüyor.

Kadir Topbaş: Doğru kentsel dönüşüm için TOKİ model yaratmalı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Doğru bir kentsel dönüşüm için TOKİ bir model yaratmalı. Modelsiz dönüşüm şehirlerde vahşi bir görüntü ortaya çıkarır” dedi...

Mehmet Ergün Turan: Kentsel dönüşüm zenginlik aracı olarak görülmemeli!

Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümün rant alanı olarak algılandığından yakındı ve "İnsanlar 'felaket gelecek bundan nasıl kurtuluruz' diyeceğine 'felaket geliyor nasıl kar ederiz' derdindeler" dedi

Darende'ye kentsel dönüşüm geliyor!

TOKİ tarafından Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede de incelemelerde bulundular.

Malatya Darende ilçesinde kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ tarafından Malatya Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede incelemelerde bulundular...

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 340 bina yıkıldı!

TOKİ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdiye kadar 340 bina yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133 milyon TL ödeme yapıldı.

Alemdar Öztürk: Engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yapacağız!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, düzenlenen halk günü toplantısında Ceyhan Büyükşehir Belediyesi'nin tüm engellemelerine rağmen Kentsel Dönüşüm ve de TOKİ'nin Ceyhan'da hayata geçirileceğini ifade etti.

TOKİ Mardin'de kentsel dönüşüm kapsamında 375 konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Mardin Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 375 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu ihaleye çıkarılıyor. TOKİ Mardin kentsel dönüşüm ihalesi 20 Kasım'da yapılacak.

TOKİ Palandöken Malmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesi 11 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığında, Erzurum Palandöken Malmeydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap kapsamında 579 adet konut ihaleye çıkarılıyor. TOKİ Palandöken Malmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesi 11 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet caddesi ve Bamyasuyu'nda "Kentsel Dönüşüm" projeleri çerçevesinde başlattığı yıkım çalışmaları sürüyor. Eski sanayi bölgesinde de TOKİ ile 'Paşakent Projesi' hayata geçirilecek.

TOKİ dönüşüm Haberi

TOKİ dönüşüm

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ’nin toplam konut üretimi içinde Kentsel Dönüşüm payının yüzde 40’lara çıkacağını açıkladı. Hedef ise bir milyondan fazla vatandaşın daha güvenli yapılarda barınmasını sağlamak

Neler yapılıyor?

- Yerel yönetimlerle işbirliğine gidilerek afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stoku yenileniyor.

- Dönüşüm alanlarında sosyal tesis ve yaşam alanları oluşturuluyor.

- Teslim sonrası nitelikli konutlara yerleşenlerin hayat standardı yükselirken, bölgenin değeri artıyor.

Herkes kazanç derdinde!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem araştırmalarına uygun olarak bir an önce hızlanması gerektiğini vurgulayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, tüm kesimlerin kazanç peşinde koşmasının yanlışlığını şöyle değerlendirdi: ‘’Eğer bir felaket gelecekse bunun için kâr değil fedakârlık konuşmak gerekir. Nasıl para kazanırım diye bakılırsa bu işin doğasına uymaz. İmar artışıyla dönüşümü sübvanse etmek kenti yaşanmaz hale getirir, şehirler kaybeder....