19 / 05 / 2024

toki esnaf kira öder gibi

toki esnaf kira öder gibi

Her yıl Türkiye'nin dört bir yanında binlerce dar gelirli aile ve emekliyi ev sahibi yapan TOKİ, esnafa yönelik projelerine hız verdi. Hedef konutsuz ve dükkansız esnaf bırakmamak.

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

TOKİ’den 1.855 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! TOKİ’den kira öder gibi nasıl ev sahibi olunur?

TOKİ’nin yeni projeleri merakla takip ediliyor. Peki TOKİ’den 1.855 TL taksitle nasıl ev sahibi olunur? İşte detaylar!

Ucuz konut başvuruları başladı! TOKİ'den kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Kemalpaşa projesini bugün itibariyle satışa çıkardı. Peki projeye nasıl başvurulur? İşte detaylar...

TOKİ'den kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı! Başvurular başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Kemalpaşa projesinde yer alan 287 adet konutu satışa çıkarıyor.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Kasaplar Çarşısı esnafına kira ve taşınma yardımı müjdesi!

Ankara Kızılcahamam'da yangında zarar gören Kasaplar Çarşısı'ndaki esnaflara kira ve taşınma yardımı verilecek.

İzmirli esnafın kira tepkisi!

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. Esnaf, kiralardan şikayetçi oldu.

Manisa'da kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı TBMM'de!

Türkiye geneli ve Manisa ilinde kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ömer Günel'den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Sildiğimiz ecrimisil ve kira bedeli 3 milyon 183 bin TL idi. Bununla yetinmedik, esnafımızı rahatlatmak için borçları 5 ay faizsiz erteledik" dedi.

Turizmcilerden kira desteği talebi!

Turizm sektörü de Kovid-19 salgınından etkilendi. Yabancı ülkelerden gelen turist sayısının azalması turizmcileri endişeye düşürdü. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, esnafın kira desteğinin yükseltilmesini talep etti.

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!

Esnaf ve müzisyenler Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan yasakları değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağı saatinin ve işletmelerin açık kalma saatinin yeterli olmadığını belirten esnaf, kiralardan da şikayet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ciro ve kira desteği açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, ciro ve kira desteğinden toplamda 1 milyon 200 bin esnafın faydalandığını söyledi...

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

toki esnaf kira öder gibi Haberi

toki esnaf kira öder gibi


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), her geçen gün projelerine bir yenisini daha ekliyor. Konut sahibi olamayan dar gelirli aileler ve emeklilere yönelik konut projeleri üzerinde çalışan TOKİ, esnaf ve sanatkarın yüzünü güldürecek adımlar atmaya başladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ'nin esnafı kira öder  gibi imkanlarla ev sahibi yapacağı söylerken,  esnafın gelenceğini garanti altına alınacağı kaydetti ve şöyle devam etti:  


Sıra çıraklarda 


"Evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak. Esnafımız kira öder gibi ucuz taksitlerle bulunduğu ilde evini alacak. Böylece esnafın geleceğini garanti altına alacağız. Esnaf dükkanının üstünde oturacak. Esnaf ve sanatkarımız başvurularını, TESK'in internet sayfasından ve tüm illerimizde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliklerimizden yapabilecekler.Bir sonraki...