08 / 05 / 2024

toki evi kiralanır mı

toki evi kiralanır mı

TOKİ'nin alt gelir grubu için yaptığı konutların ev sahipleri tarafından kiralandığı için hak sahiplerinin elinden alınması gündem oldu. Ucuza ev sahibi olmak için kimler faizsiz kredi alabiliyor? Peki TOKİ evinizi hangi koşullarda geri alabilir?

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

Suriyelilerle aynı evi paylaşırım diyenler yüzde 50 azaldı!

2016 yılında KONDA tarafından yapılan ankette 'Suriyelilerle aynı evi paylaşırım' diyenlerin oranı yüzde 14 iken, bu oran 2019 yılında yüzde 7'ye geriledi.

Ebru Şancı evinin bahçesine oyun evi yaptırıyor!

Göktürk'te lüks bir villada yaşayan manken Ebru Şancı kızları Ceylin ve Mila için bahçeye 5 metrekare büyüklüğünde 20 bin liralık oyun evi yaptırıyor.

Ara Güler'in vefatı sonrasında görüntülenen evi!

Usta foto muhabiri Ara Güler, tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Ara Güler'in vefatı sonrasında evi görüntülendi. İşte Ara Güler'in evi... 

TOKİ Konya Bozkır 112 konut ihalesi 4 Mayıs'ta!

TOKİ'nin Konya İli, Bozkır İlçesi, Demirasaf Mahallesi'nde hayata geçirdiği 112 konut için ihale tarihi belirlendi.

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap 2017 son başvuru!

Burdur Çavdır 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 2 adet konut için başvurular sürüyor. Peki, TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap 2017 son başvuru ne zaman?

TOKİ Bayındır sözleşme tarihleri!

TOKİ İzmir Bayındır projesinde toplamda 51 adet daire yer alıyor. Projedeki konutlar için son sözleşme imzalama tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Konya Bozkır 2. Etap bu yıl başlayacak!

Konya Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanı Gürol Konyalıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gün, Bozkır'da yapılacak olan 110 konutluk ikinci etap TOKİ konutlarının ihale dosyalarının hazırlandığını belirtti.

TOKİ Sivas Gürün 25 Yataklı Devlet Hastanesi ihalesi bugün!c

TOKİ Sivas İli Gürün İlçesi 25 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı için ihaleye çıkıyor. TOKİ Sivas Gürün 25 Yataklı Devlet Hastanesi ihalesi bugün yapılacak. 

TOKİ Sivas Gürün 25 Yataklı Devlet Hastanesi ihalesi yarın!

TOKİ Sivas İli Gürün İlçesi 25 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı için ihaleye çıkıyor. TOKİ Sivas Gürün 25 Yataklı Devlet Hastanesi ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Burdur Çavdır 2. etap başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Burdur Çavdır 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 2 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunulacak.

Bursa'ya girişimci evi kazandırılması gündemde!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Genç Girişimciler Kurulu ile Uludağ Üniversitesi Ekonometri Topluluğu'nun düzenlediği Ekonomi Zirvesi'nde Bursaya Girişimci Evi kazandırılması gündeme geldi.

TOKİ Sivas Gürün 25 Yataklı Devlet Hastanesi ihalesi 26 Ocak'ta!

TOKİ Sivas İli Gürün İlçesi 25 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı için ihaleye çıkıyor. . TOKİ Sivas Gürün 25 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaat ihalesi 26 Ocak'ta yapılacak.

toki evi kiralanır mı Haberi

toki evi kiralanır mı

Trabzon Akçaabat'ta yapılan TOKİ konutlarının amacına uygun kullanım dışında değerlendirildiği ve bazı evlerin kiraya verildiği için ev sahiplerinin elinden alınması gündem oldu. Haberi okuyan hurriyet.com.tr okurlarının kimisi uygulamanın haklı olduğunu TOKİ’nin ucuza ev vermesindeki sebebin insanların barınma ihtiyacını karşılayabilmesi olduğunu savundu. Okuyucularının bir kısmı ise yapılan bu uygulamanın mülkiyet hakkını çiğnediğini belirtti.


Peki ya TOKİ hangi durumlarda dar gelirliler için yaptığı konutları geri alabiliyor?

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre alt gelir grubundan konut alanlar borçları bitene kadar konutlarını kiralayamazlar ve borçları bitene kadar o konutta ikamet etmek zorundalar.


TOKİ sizi nasıl alt gelirli sayıyor?

TOKİ’ye göre aylık net geliri 2.600 TL lirayı aşmayan kişi alt gelirli sayılıyor. Kurum İstanbul için ise alt gelir sınırını 3.100 TL olarak belirlemiş.


Alt gelirli konutları için aileden kaç kişi...