05 / 05 / 2024

toki evi nasıl iade edilir

toki evi nasıl iade edilir

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olma imkanı bulanlar ödemelerde sıkıntı çekebiliyor. Bu durumda TOKİ ev iadesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

E-devlet'ten TOKi Mayıs projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! Mayıs 2024 adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Dar gelirli vatandaşlar TOKİ'nin Mayıs 2024 projelerine nasıl başvuru yapacağı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

Nisan 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın satış süreci devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler başvuru detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ'nin satışları devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler söz konusu başvuruları nasıl yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler TOKİ başvuruları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır? 

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

toki evi nasıl iade edilir Haberi

toki evi nasıl iade edilir

TOKİ ev iadesi nasıl yapılır?

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olma imkanı bulanlar ödemelerde sıkıntı çekebiliyor. Bu durumda TOKİ evini iade etmek isteyenler nasıl bir yol izlemelidir? TOKİ ev iadesi nasıl yapılır?


TOKİ ev iade şartları..

TOKİ'den konut sahibi olan alıcılar, ödemelerde zorluk çekmeleri halinde TOKİ'ye evi iade edebiliyor. Bu hususta en çok merak edilen noktalar arasında yapılan ödemelerin geri iade edilip edilemeyeceği oluyor.


İade durumlarında sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade ediliyor.


ALT GELİR GRUBU

OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ ;

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.


Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup,...