03 / 05 / 2024

toki evleri kiraya verilir mi

toki evleri kiraya verilir mi

Gelir seviyesi düşük olan kimseler TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olabiliyor. Peki, TOKİ'den alınan ev kiraya verilir mi? Verilemez mi?

TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ alt gelir grubu konutlarından ev sahibi olduğunuzu ancak ödemeleriniz bitmeden evi kiraya vermek istediğinizi düşünelim. Bu durumda, TOKİ evleri kiraya verilir mi? Verilemez mi?

3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında kura çekilişleri son sürat devam ediyor. Bu esnada, “Hangi TOKİ evleri kiraya verilebilir, 3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?” soruları da yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler!

TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Sosyal konutlara başvuru yapanlar, bu evlere dair bazı araştırmalar yapıyor. Araştırmalarda “TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?” sorusu da yanıt bekleyenler arasında bulunuyor.

TOKİ evleri satılabilir mi? Sosyal konutlar kiraya verilebilir mi? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ Sosyal Konut projeleri hakkında bilgi verdi. TOKİ başvurusunda bulunan vatandaşlar TOKİ evlerinin satılıp satılmadığını ve kiraya verilip verilmeyeceğini araştırıyor. işte merak edilen soruların yanıtı...

TOKİ evleri kiraya verilebilir mi?

TOKİ'den ucuz taksit oranlarıyla ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş TOKİ evlerinin kiralanıp kiralanamayacağını ya da satılıp satılmayacağını merak ediyor. Peki TOKİ evleri kiraya verilir mi? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ'nin alt gelir grubu evleri kiraya verilebilir mi?

Dar gelirlinin umudu olan TOKİ bugüne kadar 837 bin 572 adet konut üretti. TOKİ sattığı konutların üçüncü bir kişiye satılmasına belli bir süre izin vermiyor. Peki TOKİ'nin alt gelir projelerinden satın alınan konut kiraya verilebilir mi?

Karaman Kırbağı Toki Evleri kura sonuçları tam listesi!

TOKİ'nin Karaman Kırbağı Emekli Grubu Konut Projesi'nin stoklarında yer alan 32 konut için kura çekimi saatler sonra yapılacak. İşte, Karaman Kırbağı Toki Evleri kura sonuçları tam listesi...

Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları!

Balıkesir Gönen Sarıköy Toplu Konut Projesi dahilinde 6 adet Alt Gelir Grubu konut açık satış usulü satılıyor. İşte, Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları...

Kırşehir Kaman Toki Evleri kurası!

106 adet konuttan meydana gelen TOKİ Kırşehir Kaman projesinde başvuru dönemi sona erdi. Peki, Kırşehir Kaman Toki Evleri kurası ne zaman?

Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Toplamda 160 adet dairenin emeklilere özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki Emekli Çanakkale TOKi Evleri başvuru bedeli ne kadar?

Kırşehir Kaman Toki Evleri kura çekilişi 2016!

Kırşehir Kaman Toplu Konut Uygulaması kapsamında hayata geçirilecek olan 106 adet konut için başvuru dönemi 22 Haziran'da başlayacak. İşte, Kırşehir Kaman Toki Evleri kura çekilişi 2016..

Tekirdağ Marmara Ereğlisi Toki evleri başvuru!

232 konutluk Tekirdağ Marmara Ereğlisi Sultanköy alt gelir grubu projesinde yer alan 4 adet konut 6 Haziran'da açık satışa sunulacak. İşte, Tekirdağ Marmara Ereğlisi Toki evleri başvuru tarihi...

Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli!

Toplamda 724 adet konuttan meydana gelen TOKİ Bilecik Bozüyük projesindeki 82 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli..

Emekli TOKİ Evleri 2015 başvuru ve şartları neler?

Dar gelirli ve emekliler için TOKİ EVLERİ adı altında piyasadan daha ucuza ev temini sağlanıyor. Emekli ve dar gelirliler için Toki Evleri başvuru şartları neler? Düşük gelirli TOKİ evleri nasıl alınıyor? Şartlar neler? İşte cevabı...

toki evleri kiraya verilir mi Haberi

toki evleri kiraya verilir mi

TOKİ'den alınan ev kiraya verilir mi?

Gelir seviyesi düşük olan kimseler TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olabiliyor. Peki, TOKİ'den ev alanların oraa oturma zorunluluğu bulunuyor mu?


Alt gelir projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? TOKİ'den alınan ev kiraya verilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım;


TOKİ'den alınan evler borcu bitmeden kiraya verilmiyor. Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshediliyor.


Buna karşın, standart tip konut sahipleri konutlarını kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu İdare (TOKİ) inisiyatifinde oluyor.


TOKİ'ye başvuru yaptığınızı ancak, birtakım sebeplerden dolayı  TOKİ  konutlarından hak sahibi olamadığınızı...