04 / 05 / 2024

TOKİ ilk kez konut alacaklar için uzun vadeli projeler üretecek

TOKİ ilk kez konut alacaklar için uzun vadeli projeler üretecek

Konut fiyatlarındaki hızlı artış vatandaşların gayrimenkule olan ilgisini frenlerken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ilk kez konut sahibi olacaklar için şehrin içinde, sosyal odaklı ve uzun vadeli projeler üretmek için atağa geçti.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

İslam Memiş bu rakamı ilk kez telaffuz etti! Gram altın 4 bin TL!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu rakamı ilk kez telaffuz etti. İşte İslam Memiş'in görenleri hayrete düşüren o açıklaması... 

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Akademisyen İnşaat Mühendisi: Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum! O bina herkesi hayrete düşürdü!  

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir binanın fotoğrafını paylaştı ve böyle bir şeyi ilk kez gördüğünü söyleyerek, "Peki bu bina nasıl bu aşamaya kadar gelebilmiş?" sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Euro tarihte ilk kez 32 TL'yi gördü!

Euro/TL kuru tarihte ilk kez 32 lirayı gördü. Dolar kuru ise 29,10 lira seviyesine kadar yükseldi. Bu rakamlarla döviz kurları tarihin en yüksek rakamlarını test etti. 

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

İlk kez atanmak üzere memur alımı başladı! O belediye tek tek açıkladı! 10 memur, 12 zabıta memuru alacak! 

İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Kadıköy Belediyesi ilk kez atanmak üzere memur alımı yapacağını açıkladı. Tek tek  açıkladığı ilanda 10 memur ve 12 zabıta memuru alımı yapacağı yer alıyor. İşte detaylar...

Hazır olun! İslam Memiş gram altın için ilk kez bu rakam telaffuz etti: 3.500 TL olacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ilk kez gram altın için 'hazır olun' diyerek 3,500 TL telaffuzunda bulundu ve tarih verdi.

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni düzenleme yolda! Faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde ilk kez ev sahibi olacaklar için destek sağlanacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili ayrıntılar gelmeye başladı, faiz oranı ve vade ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Rus rublesi dolar karşısında 16 ay sonra ilk kez 95 seviyesini aştı!

Rus rublesi dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,11 değer kaybederek, Mart 2022’den bu yana ilk kez 95 seviyesinin üzerine çıktı.

Selçuk Geçer ilk kez bu kadar kesin konuştu! Dolar eylülde tam tamına bu kadar olacak! Sakın satmayın...

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer Eylül ayında doların ne kadar olacağını söyleyerek, ilk kez bu kadar kesin konuştu. 

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

TOKİ ilk kez konut alacaklar için uzun vadeli projeler üretecek Haberi

TOKİ ilk kez konut alacaklar için uzun vadeli projeler üretecek

Konuyla ilgili müjdeli haberler TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’dan geldi. İstanbul’daki fiyat artış hızının alım gücünü etkilediği bir dönemde yatırım hedeflerini büyüten TOKİ’nin il genelinde 7 bin 500 konutu alt ve orta gelir grubu İstanbullulara sunacağını belirten Turan, ilk adımda Başakşehir Kayabaşı bölgesinde, 448 konutluk proje için yüklenici firma ile sözleşme yaptıklarını açıkladı.



Sosyal konut üretiliyor


Mahalle kültürü ve modern mimariyi bir araya getirecek projeleri önemsediklerini kaydeden Turan, sosyal ihtiyaçlara cevap veren konutlar üretmeye devam edeceklerini söyledi. Vatandaşların beklentileri de dikkate aldıklarını kaydeden TOKİ Başkanı Turan, "Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil yeni yaşam alanları istiyor. Yeni yaşam alanları da bizim kültürümüzde mahalle konseptidir. İçerisinde parklar, cadde, esnaf, cami, fırın, yürüyüş yolunun olduğu bir mimari konsept. Bütün projelerimizi vatandaşlarımızın bu beklentilerine...