06 / 05 / 2024

TOKİ ipotek tescili

TOKİ ipotek tescili

TOKİ'nin satışını gerçekleştireceği taşınmazlara banka veya TOKİ lehine ipotek konulabilecek. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni düzenleme! TOKİ konutlarına ipotek yapılabilecek!

TOKİ'nin satışını gerçekleştireceği taşınmazlara banka veya TOKİ lehine ipotek konulabilecek. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İpotek nasıl olur?

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki, bir taşınmaz üzerinde ipotek nasıl olur?

İhdas alanı tescili nasıl olur?

Taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılarak, bir parsel numarası altında ilgilisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Hazine adına tescili işlemi olan ihdas alanı tescili nasıl olur?

Kat mülkiyeti tescili!

Kat mülkiyeti tescil işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile başvurulması halinde kat mülkiyeti tescil edilebiliyor. İşte kat mülkiyeti tescili işlemleri..

Kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı kanuni ipotek koyabiliyor. Peki, kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya ipotek konularak Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınmış oluyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya ipotek koyma masrafı 2015!

Mevcut ya da ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminatı için ipotek konulabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2015 ne kadar?

İpotek fekki için gerekli evraklar!

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. Borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?

İpotek fekki dilekçesi örneği!

Bankaya olan borcun bitirilmesi halinde, bankadan alınacak ipotek fekki belgesi ile Tapu Müdürlüğünden ipoteğin kaldırılması talep edilebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte ipotek fekki dilekçesi örneği..

İpotek fekki harcı 2015!

Bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Bu durumda fek belgeniz ile ipoteğin kaldırılmasını Tapu'dan talep edebilirsiniz. Peki, ipotek fekki harcı 2015 ne kadar?

İpotek fekki davası görevli mahkeme!

Konut ve bazı ihtiyaç kredilerinde taşınmaz mal üzerine ipotek konuluyor. Borç ödendikten sonra ipoteğin fekki istenebiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır? İpotek fekki davası görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Erdoğan Tok, İlkadım'da yerinde dönüşüm müjdesi verdi!

7 Haziran seçimi için saha çalışmalarına devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerine “yerinde dönüşüm” müjdesini vererek, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız” dedi.

İpotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!

Kullanılan veya kullanılacak kredilerin güvencesi için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Konut üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için bazı belgeler gerekiyor. İşte, ipotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!

TOKİ ipotek tescili Haberi

TOKİ ipotek tescili

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satılabilen taşınmazlara, istenilmesi halinde, banka veya TOKİ lehine ipotek tescil ettirilebilecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve TOKİ Başkanlığı satış, devir, intikal, kiraya verme, trampa, sınırlı ayni hak tesisi ve arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihale yönetmeliğine hükümler ekleyen yönetmelik kapsamında, TOKİ tarafından satışı gerçekleşen taşınmazın devrinin tescil talebiyle beraber istenilmesi durumunda, şartları TOKİ, aracı banka veya katılım bankası tarafından hak sahipliği belgesinde veya ipotek tesis ve tescil istem belgesinde belirtilmek amacıyla TOKİ, satışa aracı banka veya katılım bankası lehine ipotek konulabilecek.

Yönetmeliğin 34. maddesinde yer alan diğer fıkrayla, TOKİ'nin satışını gerçekleştirdiği taşınmazın devrinin tescil talebiyle beraber istenmesi durumunda; şartları TOKİ tarafından hak sahipliği belgesinde belirtilmek amacıyla TOKİ lehine tapu müdürlüğüne...