18 / 05 / 2024

toki kuruluş amacı

toki kuruluş amacı

Cumhuriyet Gazete Yazarı Leyla Tavşanoğlu, TOKİ'nin kuruluşuna imza atan isim olan Ruşen Keleş ile Samsun Canik'de meydana gelen sel felaketi sonrası TOKİ'nin durumunu konuştu. İşte o yazı!

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

TOKİ'nin 2 milyar TL'lik menkul kıymet ihracına SPK'dan onay!

TOKİ'nin Varlık Teminatlı Menkul Kıymet ihraç edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ("SPK") yaptığı başvuru onaylandı.

Sanayi bölgelerinin kuruluş süreci hızlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, organize sanayi bölgesi, endüstri bölgesi, teknoloji geliştirme bölgesi, serbest bölge ve sanayi siteleri kuruluş sürecini hızlandırmak amacı ile önceden uygun alanları belirleyecek. 

Ankara Gültepe TOKİ Konutları'na yönetim kurulu atandı!

Ankara Altındağ ilçesi Gültepe bölgesindeki TOKİ konutlarında yönetim krizi yaşanıyor. Gültepe TOKİ bloklarına geçici yönetim kurulu atandı.

TOKİ yurtdışındaki müteahhitlere çatı kuruluş olabilir!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin yeni bir enstrüman olarak yurtdışındaki müteahhitler için çatı kuruluş olabileceğini söyledi.

TOKİ Ataşehir Vergi Denetim Kurulu hizmet binası ihalesi bugün!

TOKİ tarafından yapılacak olan Ataşehir İlçesi Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı ihalesi bugün gerçekleşecek.

THBB 2016 Mimarlık Ödülleri Töreni 4 Ocak'ta!

1988 yılından bu yana, kuruluş amacı doğrultusunda betonun doğru ve yerinde kullanımını özendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ile estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla bu yıl THBB Mimarlık Ödülleri’nin dördüncüsünü düzenl

Erciş'te kentsel dönüşüm koordinasyon kurulu oluşturuldu!

Van’ın Erciş ilçesinde kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuların daha hızlı yürütülmesi amacıyla “Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Kurulu” oluşturuldu.

Kültürpark İzmir'e sivil toplum kuruluşlarından destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ı yeniden tasarlayarak geleceğe taşımak amacıyla hazırladığı “Kültürpark İzmir” projesine kentin iki önemli sivil toplum kuruluşundan destek geldi.

Sivil toplum kuruluşlarından şehit ailelerine TOKİ evi talebi!

Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Alınan bilgilere göre, görüşmede şehit ailelerine TOKİ tarafından ev verilmesi konusu da gündeme geldi.

Esenler Emlak Konut Evleri'nde daire sahibi olmak çok kolay!

Toki kuruluşu Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenler projesi hem bulunduğu mevkii hem de ödeme avantajları ile satış rekorları kırıyor.

OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak amacıyla Organize sanayi bölgeleri kuruluyor. Organize sanayi bölgelerinde yönetim kurulunun oluşturulması gerekiyor. Peki, OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu oluşturuluyor!

Faizsiz finans sisteminin daha hızlı ve sağlıklı gelişmesi amacıyla Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulmasına ilişkin Başbakanlık genelgesi yayımlandı.

toki kuruluş amacı Haberi

toki kuruluş amacı




Samsun’un Canik ilçesinde Toplu Konut İdaresi'nin(TOKİ) “yıldız projesi” ya da “Kuzey Yıldızı Konutları” sel sularına kapıldı; beşi çocuk dokuz kişi öldü. Meğer “yıldız” binalar dere yatağına yapılmış. Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün “parlayan güneşi” TOKİ’nin böyle bir işi nasıl becerdiğini anlamak mümkün değil.


Aslında mimar odaları, mühendisler yıllardır birtakım uyarılarda bulunuyor, zemin etütlerinin, inşaat kalitesinin son derece dikkatli gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyor. Ben de hazır yeri gelmişken TOKİ’nin tarihçesini bir araştırayım dedim. Bakın nasıl gerçeklerle karşılaştım. 


TOKİ’nin 40 yıl içinde nasıl evrilip amacından saptığını gözler önüne seren, ilk TOKİ’nin 1972’deki kuruluşuna imza atanlardan şehircilik uzmanı Prof. Dr. Ruşen Keleş’le bu söyleşiyi yaptım.


-Bir grup tanınmış işadamı ve akademisyen 1972’de TOKİAŞ’yikurmuştu. Siz de bu grup içinde yer alıyordunuz. TOKİ AŞ’nin kuruluş amacı neydi?...