06 / 05 / 2024

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek

2023 hedefleri doğrultusunda vizyonunu yenileyen TOKİ, yatay konsepte odaklanacak.Son 12 yılda 3 milyon kişiyi ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2015 yılına kadar 50 bin yeni konut yapacak.

Gaziantep'e 12 yüzme havuzu ve 10 spor salonu inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  “Mahalle Tipi Havuz Projesi” kapsamında 13 yüzme havuzu 2020 Mayıs ayının sonunda hizmete alınacak.

TOKİ mahalle konseptli projeler üretiyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 76 gökdelen üzerinden "haksız rant elde edildiği ve TOKİ tarafından rapor hazırlandığı" iddialarına yanıt verdi. Bulut, "Böyle bir rapor yok. İdaremiz  böyle bir rapor hazırlanmamıştır." dedi.

TOKİ mahalle kültürünü geleceğe taşıyacak!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının Jüri Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, "Mahalle" kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

TOKİ Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap'ta kuralar çekildi!

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap Konutları'nın kurası çekildi. Daireler hak sahiplerine teslim edildi.

1.800 mahalle tipi kompleks yapıldı!

Yapılan spor tesislerinin sayısının hızla arttığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Son 1,5 yıl içinde, 35'e 50 metre halı saha yanında basketbol ve voleybol sahası yer alan 'mahalle tipi kompleks' olarak adlandırdığımız 1800 tesis yaptık" dedi.

TOKİ Amasya Suluova 4. Etap için geri sayım başladı!

Amasya’nın Suluova İlçesinde 4. Etap TOKİ için geri sayım başladı. Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok, Yeni Mahalle, Hürriyet Mahallesi ve Saraydüzü Mahallesinin kesiştiği bölgede 4. Etap Toki’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Kartallife-Atalar'da özlenen mahalle hayatı yaşanacak!

Kartallife-Atalar, Adalar manzarası, sosyal donatıları, yeşil alanları ile güvenlikli site projesi olmasının yanı sıra 2+1, 3+1 tipi aile konsepti daireleriyle de eski zamanların özlenen samimi aile ve mahalle yaşamını sunmaya hazırlanıyor!

TOKİ mahalle kültürüyle projeler üretmeye devam ediyor!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde öğrenciler ile buluştu. Sektör ve TOKİ hakkında öğrencilere bilgi veren Turan, tecrübelerini paylaşıp öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

TOKİ'den Arnavutköy'e 5 etaplı mahalle konsepti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, OKİ tarafından inşa edilen “Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi” şantiye alanına giderek mahalle konseptinde, 5 etaptan oluşan proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Mahalle tipi spor tesislerinin sayısı 1076'ya ulaşacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde hayata geçirmeye çalıştığı mahalle tipi spor tesislerinin sayısı 582'ye ulaştı. Planlanan 494 tesisin tamamlanmasıyla sayı bin 76'ya çıkacak.

TOKİ Kuzey Ankara projesinde mahalle kültürü yansıtılacak!

TOKİ Başkanı Turan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu. Turan, proje ile esnafla konut sahiplerinin iç içe bulunduğu geleneksel mahalle kültürünün yansıtılacağını söyledi.

Ankara'da 582 mahalle tipi spor sahası yapımı tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 582 mahalle tipi futbol, basketbol voleybol sahasının yapımını tamamladı. 494 tesis inşa halinde...

TOKi Bolu Kıbrıscık'taki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKi Bolu Kıbrıscık projesindeki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Bolu Kıbrıscık 80 Konut Projesi kapsamında 2 adet B1 tipi teslime hazır stok konut 21 Mart-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ek satış ve koşullarda açık satışa sunuluyor.

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek Haberi

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek

Son 12 yılda 3 milyon kişiyi ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2015 yılına kadar 50 bin yeni konut yapacak. Konut projelerinde vizyon değişikliğine giden kurum, önümüzdeki yıllarda alt ve orta gelir düzeyine hitap eden daha nitelikli ve sosyal konutlar inşa edecek. TOKİ Başkanı Ergun Turan, önümüzdeki yıllarda dikey konseptli tekil binalar yerine yatay konseptli, sosyal yaşam alanlarının yer aldığı konut projeleri geliştirmeyi planladıklarını ifade etti.   


Yatay mimariye geçiliyor 


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “2023’e Doğru TOKİ ve Geleceğin Şehirleri” konulu panelde konuşan Ergun Turan, “İnsanlar artık sadece ev değil yaşam alanları arıyor. İnşa edeceğimiz konutların niteliklerinde bu yönde değişiklikler yapacağız. Geçmişi anımsatan mahalle hayatının yaşandığı dizilerin izlenme oranının yüksek oluşu vatandaşın bu hayata olan...