04 / 05 / 2024

TOKİ modeli Özbekistan

TOKİ modeli Özbekistan

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Yapılan toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için düğmeye bastı.

Gine'nin 100 bin konut talebi somutlaştırılacak!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON tarafından düzenlenen iftarda açıklamalar yaptı. Aydın, 'İlk etapta Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin TOKİ modeli ile ülkesinin ihtiyacı olan 100 bin konuttalebini somutlaştıracağız.' dedi.

TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Yapılan toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

Özbekistan ekonomisi 2017'de yüzde 6,2 büyüyecek!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBDR), Özbekistan ekonomisinin 2017 yılında yüzde 6,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Yap-İşlet-Devret modeli mi risksiz, taşeronluk mu?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör bugünkü yazısında Yap-İşlet-Devret modeli ve taşeronluğun risklerinden bahsetti. İşte o yazı...

TOKİ, sosyal konut üretim modelini dünyaya tanıtacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, çok sayıda ülkenin katılacağı Habitat III Zirvesi özel oturumunda "sosyal konut üretim modeli"ni anlatacak.

Naci Ağbal: Türkiye'ye yepyeni teşvik modeli kazandırdık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Türkiye'ye yep yeni teşvik modeli kazandırdık " dedi.

Gümüşhane Gümüş Otel yeniden kiralanacak!

Gümüşhane İl Genel Meclisi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Gümüş Otel'in yerine yap-işlet-devret modeli yada TOKİ kanalıyla çok amaçlı, turizm, eğitim ve kültür amaçlı proje yapılmasını kararlaştırdı.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 17,5 büyüdü!

Özbekistan'da yılın ilk yarısında ülke ekonomisinin yüzde 7,8 oranında büyüdü. Bu çerçevede ülkede inşaat sektörünün yüzde 17,5 büyüdüğü açıklandı.

Çin-Özbekistan arası Angren Pab demiryolu tüneli açıldı!

Çin ile Özbekistan arasındaki 20 kilometrelik demiryolu tüneli, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan açılış töreni Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping katılımıyla gerçekleştirildi.

İspanyol Modeli Karayolu trafiği rahatlatacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, içinden çıkılmaz bir hal alan İstanbul trafiğine çözüm olarak yeniden karayolu yapmayı planlıyor. ŞPO Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül, ‘İspanyol modeli’ olarak ifade edilen projeyi değerlendirdi.

Özbekistan'da tramvaylar kaldırılıyor!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 115 yıldır devam eden tramvay seferleri sona erdi.Taşkent Belediyesi, tramvay hatlarının kaldırılmasına karar vermesinin ardından bugün raylar sökülmeye başladı.

Özbekistan demiryolu taşımacılığında hedef yükseltmeyi planlıyor!

Özbekistan, 4 yıl içerisinde ülkedeki demiryolu sektörünün geliştirilmesi kapsamında 24 adet lokomotif satın alarak, demiryolu taşımacılığını yüzde 20 oranında arttırmayı hedefliyor.

TOKİ modeli Özbekistan Haberi

TOKİ modeli Özbekistan

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Heyetler arasında gerçekleştirilen toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, idarenin dünya çapında model olduğunu söyleyerek, TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerini ve finansman modelini aktardıklarını belirtti.

Türkiye inşaat sektörünün dünya genelinde Çin’den sonra ikinci olduğunu söyleyen Ömer Bulut, inşaat sektörünün gelişmekte olan ülkeler için büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.

TOKİ 837 bin konut rakamına ulaştı

TOKİ’nin kurulduğu 1984'den 2002 yılına kadar 43 bin konut üretebildiğini söyleyen Bulut, 2002 yılında başlayan süreçle güçlü hükümet ve siyasi istikrarın sayesinde projeleri hızla hayata geçirdiklerini dile getirdi.

2002 yılından bugüne kadar 837 bin konut rakamına ulaştığını söyleyen Bulut, ayrıca içerisinde hastanelerin, UEFA standartlarında stadyumların, ibadethanelerin, ticaret...