28 / 04 / 2024

toki parasına kdv dahil mi

toki parasına kdv dahil mi

TOKİ uygulamalarında en çok merak edilen sorular arasında "Konutumu teslim alırken para ödeyecek miyim?" yer alıyor. Peki, TOKİ konut tesliminde para ödenir mi? TOKİ konut satış bedeline KDV dahil midir?

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına tam bu kadar Ocak zammı geliyor! Şimdi yeni zamlı maaşlarınıza bakın!

Memur maaşlarına yüzde 49,46 oranında zam uygulanması halinde, 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı ve engelli maaşlarının yeni tutarları da tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

Fiat Egea parasına Volkswagen alabilirsiniz! Volkswagen'in bu modeli resmen peynir ekmek gibi satılıyor!

Fiat Egea parasına satılan Volkswagen Taigo fiyat ve performansıyla dikkat çekiyor. Bu model resmen peynir ekmek gibi satılıyor. Peki Volkswagen Taigo fiyatları ne kadar?

Sosyal desteklerde son dakika! 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına yeni zam ne zaman? Kim kaç TL alacak?

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal desteklere zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına yeni zam ne zaman? Kim kaç TL alacak?

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına zam gelir mi? Sosyal destek alanlar hemen bakın! Yeni maaşlarda şok!

Önce en düşük emekli maaşlarında ardından da ikramiyelerde artışa gidilmesi, akıllara sosyal destek ödemelerini getirdi. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına zam gelir mi?

e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal desteklere geçtiğimiz aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' dahil edilmişti. e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek ödemesi yapılıyor. e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

e-Devlet'te başvuran PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı yapıldı mı? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına destek ödemesi yapıyor. e-Devlet'te başvuran PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı yapıldı mı? Şimdi siz de bakın!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına destek ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

e-Devlet'ten başvuranlar PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk yardımı veriyor. e-Devlet'ten başvuranlar PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı yeni ay sosyal destek ödemelerine başladı mı? 2023 Aile Destek parasına şubat zammı gelecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 850 ila 1250 TL arasında değişen sosyal yardım parası her ay düzenli olarak hesaplara yatırılıyor.

toki parasına kdv dahil mi Haberi

toki parasına kdv dahil mi

TOKİ konut tesliminde para ödenir mi?

TOKİ ile ilgili en çok merak edilen sorular ve yanıtları TOKİ Konut Edindirme Rehberi kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre TOKİ konut tesliminde para ödenir mi? TOKİ konut satış bedeline KDV dahil midir?


Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli KDV hariç bedeldir. 


Satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak anahtar teslimi öncesinde konut bedelinin yüzde 1’i oranında (150 metrekare ye kadar olanlarda) KDV peşin olarak tahsil edilir. 


Ayrıca, vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesinde 

uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilir. 


Şerefiye bedeli nedir? 

Şerefiye; yol, park, bahçe ve benzeri kamu hizmetleri sonucunda, bir yerdeki gayrimenkulün değerinin artmasıdır. Yerel yönetimlere bu değer artışı üzerinden verilen vergiye de...