29 / 04 / 2024

toki park baruthane

toki park baruthane

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

TOKİ 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKi tarafından Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane arazisindeki inşaat projesi iptal edildi!

Baruthane arazisi olarak bilinen Ataköy’deki 60 dönümlük alandaki 7 bloklu olarak planlanan inşaat projesi iptal edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataköy'deki bu araziye dev park yapacak..

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

TOKİ Park Mavera 3 asli edime bağımsız bölüm listesi!

TOKİ Park Mavera 3 projesine ait "Asli Edime Konu Bağımsız Bölüm Listesi" ile "Proje Vaziyet Planı ve Görseli" yayınlandı. 

4 TOKİ Park projesi geliyor!

Büyük çaplı park projeleriyle ilgilendiklerini ifade eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, " Şu an önümüzde 4 büyük proje var." dedi. 

TOKİ Kayaşehir'de 1.5 milyon metrekarelik park inşa ediyor!

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'de 1.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip olacak park inşa ediyor. 4 etaptan oluşan parkın birinci etabında inşaat devam ediyor. TOKİ Başkanı Turan park inşaatında incelemelerde bulundu.

TOKİ, Park Mavera 3'ün satışta olan konutların fiyatını yayınladı!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Park Mavera 3 Projesi'ndeki satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatlarını yayınladı. 

toki park baruthane Haberi

toki park baruthane

Ataköy sahilinde yer alan tarihi Baruthane binalarının bulunduğu 60 dönümlük arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile parka dönüştürülüyor.

Yaklaşık 60 dönümlük arazi, 2010 yılında ihaleye çıkarıldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, söz konusu arazide 7 bloktan oluşan Blumar projesi inşa edilecekti. Bakırköy Belediyesi ve İBB eski başkanı Kadir Topbaş'ın park olmasını istediği alan ihalenin iptal edilmesi ile yapılaşmadan kurtuldu.

Restoran ve sosyal tesis de yapılacak

İBB ve TOKİ araziyi park olarak düzenlemek üzere 15 Mart İBB Meclisi oturumunda protokol imzaladı. Protokole göre TOKİ, 60 bin metrekarelik parselin kullanım hakkını 25 yıllığına İBB'ye devredecek. Park “TOKİ Park” olarak isimlendirilecek. Tesislerin işletilmesinden elde edilecek geliri İBB, TOKİ ile paylaşacak.  İBB, tarihi baruthane binaları restore...