04 / 05 / 2024

tOKİ proje alanlarında planlama yetkisi

tOKİ proje alanlarında planlama yetkisi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "TOKİ'nin proje alanlannda planlama yetkisi var ama SİT alanlannda yetki koruma kurullarında" dedi. Çelik Anadolu'nun tek başına 3-4 büyük ülkenin kültürel varlığına sahip olduğuna işaret etti

Evora İzmir'in ticari alanlarında yüzde 15 indirim! 

Emlak Konut GYO güvencesi, Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı ile inşa edilen Evora İzmir projesinin ticari alanlarında yüzde 15 indirim imkanı sunuluyor. Proje için başlatılan kampanya kapsamında indirimin dışında bir de yüzde 25 peşinatla 36 ay vade imkanı sağlanıyor. 

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

TULİP projesi kapsamında portatif ağıllar ve ahırlar hibe ediliyor! İşte proje detayları!

TULIP Projesi hayvancılık yetiştiriciliği yapan kimseleri ilgilendiren bir haberle öne çıktı. Söz konusu olan proje kapsamında düzenlenecek olan Küçükbaş Portatif Çadır Ağıl Projesi hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek.

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

Koçtaş'tan bahçe balkon depolama alanlarında indirim! 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Koçtaş, bahçe balkon depolama alanlarında indirim fırsatlarını resmen başlattı. Peki, Koçtaş'ta bahçe balkon depolama alanları ne kadar, kaç TL? İşte 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Karadağ'da otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngörüyoruz!

Karadağ ve Türkiye arasında önemli fırsatlar gördüğünü belirten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim özellikle de turizm, tarım ile otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngördüklerini dile getirdi.

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

tOKİ proje alanlarında planlama yetkisi Haberi

tOKİ proje alanlarında planlama yetkisi


Tescil ve koruma kararlarının tebliğ edilmesini öngören tasan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "TOKİ'nin proje alanlannda planlama yetkisi var ama SİT alanlannda yetki koruma kurullarında" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik TBMM- SİT alanlarının tescili ile taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına ilişkin kararlar, ilgililere tebliğ edilecek. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık başkanlığında toplandı. Komisyon, Anayasa Mahkemesinin, koruma kararlarının ilgili herkesin bilgisine sunulmadan koruma kararı verilen yerlere inşa ve fiziki müdahale yapanlara ceza verilemeyeceğine ilişkin iptal gerekçesi doğrultusunda hazırlanan tasarıyı görüştü. Toplantının başında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının 13 Ekim'de yürürlüğe girecek...