27 / 04 / 2024

toki satışları nasıl yapılır

toki satışları nasıl yapılır

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutları satın alabilmek için, öncelikle dairenin hangi satış türü ile satışa sunulduğunun bilinmesi gerekiyor. Peki, TOKİ satışları nasıl yapılır?

TOKİ açık satış yöntemi nedir?

TOKİ satışları, kura yöntemi ile ve açık satış yöntemi ile gerçekleşiyor. Peki TOKİ'de kura yöntemiyle satış nasıl gerçekleşiyor? TOKİ açık satış yöntemi nedir? Açık artırma yöntemiyle satış hangi projelerde geçerlidir?

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

​​​​​​​National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 1,1 artış gösterdi.

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

TOKİ arsa kura çekimlerinde son dakika! TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Pek çok kişi TOKİ arsa kura çekimi sonuçlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ arsa kura sonuçları nasıl sorgulanır?

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

2023 TOKİ ödeme planı nasıl olacak? TOKİ 2+1,3+1 konut taksit ödemeleri tarihleri!

Türkiye genelinde 250 bin konutun inşa edileceği ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesi kapsamında İstanbul'da 50 bin konut yapılacakken, konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ ödemelerinin ne zaman başlayacağını ve ödeme planının nasıl olacağını merak ediyor. İşte detaylar...

TOKİ İstanbul 2023 arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları tek tek açıklandı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan TOKİ İstanbul arsa 2023 sonuçları tek tek açıklandı! Peki TOKİ arsa 2023 kura sonucu nasıl ve nereden öğrenilir?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023?

TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşlar, taksit ödemelerine dair detayları araştırmaya başladı. Peki TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? İşte detaylar!

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

Türkiye’de konut kiraları neredeyse toplumsal bir kriz haline gelmek üzere. Peki kiralık evlerdeki fahiş artışlar nasıl engellenecek? Kira fiyatlarına ‘Avusturya’ modeli önerisi!

EYT'de kritik gün! Bugün Meclis'e gidiyor! EYT maaşları nasıl hesaplanacak? Peş peşe açıklandı!

EYT düzenlemesi bugün Meclis başkanlığına sunulacak. EYT'de kritik gün! Bugün Meclis'e gidiyor! EYT maaşları nasıl hesaplanacak? Peş peşe açıklandı!

toki satışları nasıl yapılır Haberi

toki satışları nasıl yapılır

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli vatandaşların mesken sahibi olabilmesi için konut üretimi yapıyor.


TOKİ, konutların yanı sıra anaokulu, ilköğretim okulu, lise, ticaret merkezi, spor salonu, sağlık ocağı, hastane, kütüphane, ibadethane, çocuk parkı, araç park yeri ve çevre düzenlemesi gibi sosyal donatılar da yapıyor.


TOKİ'nin hayata geçirdiği konutları satın alabilmek için, öncelikle ilgilendiğiniz dairenin hangi şekilde satıldığını öğrenmeniz gerekiyor. Peki, TOKİ satışları nasıl yapılır? TOKİ'den nasıl ev alınır? İşte Konut Edindirme Rehberi'nde yer alan satış süreçleri;


1) Kura yöntemiyle satış nasıl gerçekleşiyor? 


Konut seferberliği kapsamında, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan yoksul, alt, dar ve orta gelirli vatandaşların uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi taksitlerle konut sahibi olmaları amacıyla ürettiğimiz konutlara talep yüksek olduğundan satışların hakkaniyet çerçevesinde gerçekleştirilebilmesi amacıyla kura yöntemine başvurulmaktadır. 


Kura...