03 / 05 / 2024

TOKİ şerhi

TOKİ şerhi

Son dönemlerde Toki şerhleriyle ilgili çok soru gelmeye başladı. Biz de bunun üzerine Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a Toki şerhlerini ve uygulamalarını sorduk.

TOKİ şerhli gayrimenkul satılabilir mi?

Son dönemlerde Toki şerhleriyle ilgili çok soru gelmeye başladı. Biz de bunun üzerine Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a Toki şerhlerini ve uygulamalarını sorduk.

Aile konutu şerhi nasıl koyulur?

Evinin üzerine aile konutu şerhi koydurmak isteyenler için eşlerden biri veya her ikisinin ilgili tapu müdürlüğüne gitmesi gerekiyor.

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018!

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların imzalamış olduğu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2018..

Gözütok Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gözütok Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Gözütok tarafından Beyoğlu'nda kuruldu.

Konut şerhi nedir, nasıl konulur?

Avukat Feride Hilal İmal, bir okuyucunun "'Aile Konutu Şerhi' nedir? Nasıl koydurabilirim?" sorusunu yanıtladı. Avukat Feride Hilal İmal'in yazısı Takvim Gazetesi'nde yer aldı..

Aile konutu şerhi kaldırılabilir mi?

Legalist Hukuk Bürosu Kurucusu;  Avukatı Mehmet Ali Keser "Aile Konutu Kentsel dönüşüme girdiği için yıkılsa bile Aile Konutu Şerhi" kaldırılamaz diyerek konuya ilişkin görüşlerini bizimle paylaştı...

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi dilekçesi 2018!

Ailelerin birlikte ikamet ettiği konutların tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Bu işlem için bir dilekçe ile tapu müdürlüğüne müracaat edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2018..

Mütok İnşaat Metal Elektrik Elektronik Nakliye ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mütok İnşaat Metal Elektrik Elektronik Nakliye ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Müjdat Tokdemir tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Ailenin oturduğu meskene aile konutu deniyor ve eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça aile konutuyla ilgili bir işlem yapamıyor. Peki, Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Tok Yapı Malzemeleri Elektrik Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tok Yapı Malzemeleri Elektrik Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Mahmut Çelik tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

4 soruda kira şerhi!

Mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Peki kira şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Kira şerhi tapu harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

18 yaşından küçük birine verilen tapuya satılamaz şerhi konulabilir mi?

Tapu satın alacak veya bağışlayacak kimseler bu işlemi 18 yaşından küçük çocukları adına yapmak ve tapuya şerh koymak isteyebiliyor. Peki, tapuya satılamaz şerhi konulabilir mi?

TOKİ şerhi Haberi

TOKİ şerhi

Öncelikle TOKİ ile başlayalım, TOKİ kimdir?

TOKİ, yani Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 1984 yılında yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu'na haiz, Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı adı ile kurulmuştur. Kuruluş, ülkemizde sıklıkla gerçekleşen depremler ve bunun sonucunda ortaya çıkan depreme dayanıklı konut yetersizliği, köylerden büyük şehirlere göçün sonucu hızla ilerleyen gecekondulaşma, sosyal devlet ilkesi gereği devletin sağlıklı ve kamuya ait konut yapma ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla kurulmuş ve faaliyetlerini bu yönde devam ettirmiştir. 


TOKİ’nin görev ve sorumlulukları nelerdir?

2985 numaralı Toplu Konut Kanunu, TOKİ’nin görev alanını belirlemektedir. Buna göre, doğal afet meydana gelen yerler ve diğer yerlerde konut, altyapı ve sosyal donatı uygulamaları yapmak veya yaptırmak, köy mimarisinin geliştirilmesine, gecekondu alanlarının...