04 / 05 / 2024

toki sözleşmenin feshi

toki sözleşmenin feshi

TOKİ'den konut satın aldığınızı ancak taksit ödemelerini yapamadığınızı ve bu nedenle TOKİ konut sözleşmenizin fesh edildiğini düşünelim. TOKİ sözleşmesi iptal edilirse ne olur? İşte yanıtı...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin kura çekilişleri gündemdeyken başvuru yapan kişilerin soruları da artmaya devam ediyor. TOKİ sözleşmesine dair de hak sahipleri birçok soru sormaktadır.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021...

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dava şirket lehine kesinleşti. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 30 Haziran'da!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 30 Haziran 2020 tarihinde görülecek...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 17 Mart'ta!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 17 Mart 2020 tarihinde görülecek...

TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

TOKİ İstanbul 2019 konutları için kuralar çekilmeye başlandı. Kurada ismi çıkan vatandaşlar şimdi hak sahibi belirleme kurası ile beraber sözleşmenin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

Deniz GYO'nun esas sözleşme değişikliğine SPK'dan onay!

SPK, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın esas sözleşmenin 14. maddesinin tadilini onayladı. 

toki sözleşmenin feshi Haberi

toki sözleşmenin feshi

İptal edilen toki sözleşmesi!

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den konut alanlara tapuları borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor. TOKİ'den ev alma hakkına sahip olan vatandaşlar, bir takım sorunlar yaşayabiliyor.


TOKİ'den ev sahibi olanların yaşadığı sorunlar arasında taksitlerin ödenememesi ve dolayısı ile sözleşmenin feshedilmesi yer alıyor. Peki, TOKİ sözleşmesi iptal edilirse ne olur?


TOKİ taksitlerin gecikmesi halinde, sözleşmede yazılı olan oranda gecikme faizi ödeniyor. 


Alıcının, ödemekle yükümlü olduğu taksitlerden birbirini izleyen en az iki taksitini ödeyememesi ve ödenmeyen taksit toplamının satış bedelinin onda birinden fazla olması halinde; sözleşmede yer alan hükümler doğrultusunda alıcının sözleşmesi, iki ihtarname çekildikten sonra idare tarafından feshedilebiliyor.


TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

Sözleşmenin feshi halinde, başvuru...