04 / 05 / 2024

toki sözleşmesi iptal edilirse ne olur

toki sözleşmesi iptal edilirse ne olur

TOKİ'den konut satın aldığınızı ancak taksit ödemelerini yapamadığınızı ve bu nedenle TOKİ konut sözleşmenizin fesh edildiğini düşünelim. TOKİ sözleşmesi iptal edilirse ne olur? İşte yanıtı...

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Kiler GYO'nun Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi iptal edildi! 

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi'nde yer alan arsa üzerinde ticari alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla imzalanan Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi feshedildi...

Andapark Sultanbeyli'nin müteahhitlik sözleşmesi iptal edildi!

Trend GYO, Andapark Sultanbeyli Projesi için İYS Yapı Sanayi AŞ ile yapılan yine özel durum açıklaması ile yayınladığımız  müteahhitlik sözleşmesini iptal etti ve proje askıya çıkarıldı.

Ata GYO ve JCR Eurasia Rating'in sözleşmesi iptal edildi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada JCR Eurasia Rating  arasında 17 Eylül 2015 tarihinde imzalanan kredi derecelendirme sözleşmesini iptal ettiğini açıkladı.

TOKİ sözleşmesi imzalamadım ne olur?

Başvuru sonrası TOKİ kura çekilişinde ismi çıktı ve TOKİ'den ev konut almaya hak kazandı. Ancak TOKİ kura sonucunda hak sahibi olan vatandaş gidip TOKİ sözleşmesi imzalamadı. Peki bu durumda nasıl bir yol izlenecek?

Avrasya GYO,Parktürk Otopark ile Metrocity kira sözleşmesini iptal etti!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Parktürk Otopark Yatırımlar A.Ş.'ye kiraya verilen Metrocity'deki 316 numaralı bağımsız bölümün kira sözleşmesi iptal edildi...

JCR Avrasya Derecelendirme ile Emay İnşaat'ın sözleşmesi iptal edildi!

JCR Eurasia Rating ile “Emay İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş.” arasında 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle imzalanan Kredi Derecelendirme sözleşmesi iptal edildi.

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi projesinde 8 adet daire için satış sözleşmeleri imzalanacak. TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi için başlangıç tarihi bugün.

TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi!

Trabzon Tabakhane Yenicuma projesi toplamda 353 adet konuttan oluşuyor. İşte TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi...

TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler!

Toplamda 63 adet daire alt gelir için satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler...

TOKİ sözleşmesi şartları!

Gelir durumu düşük olan kimseler TOKİ tarafından inşa edilen taşınmazlardan ev satın alabiliyor. Bunun için öncelikle aranan koşullara sahip olunması gerekiyor. Peki, TOKİ sözleşmesi şartları nelerdir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptal davası nasıl açılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yer alan hükümlere tarafların uyması gerekiyor. Aksi hallerde sözleşme fesh edilebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptal davası nasıl açılır?

Devre tatil sözleşmesi iptal davası!

Devre tatil sözleşmesi imzalayan alıcılar, bir süre sonra sözleşmeyi iptal etmek isteyebiliyor. Sözleşme iptal için ise dava açılabiliyor. İşte devre tatil sözleşmesi iptal davası örneği..

toki sözleşmesi iptal edilirse ne olur Haberi

toki sözleşmesi iptal edilirse ne olur

İptal edilen toki sözleşmesi!

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den konut alanlara tapuları borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor. TOKİ'den ev alma hakkına sahip olan vatandaşlar, bir takım sorunlar yaşayabiliyor.


TOKİ'den ev sahibi olanların yaşadığı sorunlar arasında taksitlerin ödenememesi ve dolayısı ile sözleşmenin feshedilmesi yer alıyor. Peki, TOKİ sözleşmesi iptal edilirse ne olur?


TOKİ taksitlerin gecikmesi halinde, sözleşmede yazılı olan oranda gecikme faizi ödeniyor. 


Alıcının, ödemekle yükümlü olduğu taksitlerden birbirini izleyen en az iki taksitini ödeyememesi ve ödenmeyen taksit toplamının satış bedelinin onda birinden fazla olması halinde; sözleşmede yer alan hükümler doğrultusunda alıcının sözleşmesi, iki ihtarname çekildikten sonra idare tarafından feshedilebiliyor.


TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

Sözleşmenin feshi halinde, başvuru...