09 / 05 / 2024

toki tapı alım satım harcı muafiyeti

toki tapı alım satım harcı muafiyeti

492 sayılı Harçlar Kanununun 59 uncu maddesinin (I) bendi uyarınca bazı TOKİ hak sahibi kişilerden tapu harcı alınmaması gerekiyor. Peki, toki tapu harçları muafiyet kapsamında kimler var? TOKİ tapu harcından kimler muaf?

TOKİ 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün yapılıyor.

TOKİ 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKi tarafından Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (ÖNYETERLİK) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 10 Şubat'ta!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 10 Şubat 2021 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 9 Şubat'ta!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (ÖNYETERLİK) ihalesi 9 Şubat 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Sekreterya ve Büro Hizmeti Alımı İşi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sekreterya ve Büro Hizmeti Alımı İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ sekreterya ve büro hizmeti alımı işi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sekreterya ve Büro Hizmeti Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde İdaremizce Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 29. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 25. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi yarın yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uygulamaları Kapsamında Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası 25. Paket Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 25. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi yarın!

Türkiye GenelindeTOKİ Tarafından Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 25. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi (Ön yeterlik) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 23. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 23. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ 24. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 24. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (ÖN YETERLİK) ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

toki tapı alım satım harcı muafiyeti Haberi

toki tapı alım satım harcı muafiyeti

TOKİ tapu harcından kimler muaf?

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması ile ilgili yayımlanan sirküler gereğince kimi hak sahipleri TOKİ tapu harcından muaf tutuluyor. 


TOKİ tapu harçları muafiyetinin yasal dayanağı sirküler kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


492 sayılı Harçlar Kanununun "Harçtan müstesna tutulan işlemler" başlıklı 59 uncu maddesine 4962 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile eklenen (I) bendi ile;


"2985 sayılı Toplu Konut Kanununa 10/5/1990 tarihli ve 3645 sayılı Kanunla eklenen ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların hak sahipleri adına tapuya tescili." tapu harcından istisna edilmiştir.


2985 sayılı Toplu Konut Kanununun 12/7/2013 tarih ve 6495 sayılı Kanunun 84 üncü maddesi ile değişik Ek 2...