30 / 04 / 2024

toki türkevi

toki türkevi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Amerika'nın rüya şehri New York'ta Osmanlı-Selçuklu mimarisiyle 30 katlı Türkevi inşa etmeye hazırlanıyor.

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdarenin projelerinden konut satılmadığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkevi’ni kimler inşa etti?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde önceki gün ABD'de açılışı gerçekleşen Türkevi'nin inşaatını kaleme aldı.

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

Türkevi Binası bugün açılıyor!

New York'ta Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı bugün yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkevi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkevi'nin açılışına yönelik açıklamalarda bulundu.

New York'taki Türk Evi'nin maliyeti belli oldu!

ABD'nin New York eyaletinde inşa edilen Türkevi'nin maliyeti 291 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. 

New York'taki Türkevi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışı için gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, New York'taki Türkevi'nin inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkevi binasının inşaatı hızlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, inşaatı hızla devam eden Türkevi binasının yapım alanında incelemelerde bulund

TOKİ, Türk müteahhitlerin yurt dışında inşaat yapması için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için, TOKİ öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını söyledi...

New York'taki Türkevi Binası 35'inci kata ulaştı!

New York Manhattan'da yapımı devam eden Türkevi inşaatı son katı olan 35. kata ulaştı. İnşaatın son aşamasınına ulaşması nedeniyle düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

New York Türkevi binası inşaatı devam ediyor!

New York ziyareti sırasında inşaatı devam eden yeni Türkevi binasını da gezdiğini ve inceleme fırsatı bulduklarını aktaran Çavuşoğlu, ''İnşaat olağan hızıyla devam ediyor ve mayıs ayında kaba inşaat bitmiş olacak'' dedi. 

New York'taki Türkevi 2021 yılına kadar tamamlanacak!

New York'taki Türkevi'nin 2021 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni Türkevi'nde incelemelerde bulundu.

TOKİ Türkoğlu başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu projesinde yer alan 36 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

toki türkevi Haberi

toki türkevi


TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdare'nin Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 

     Bu kapsamda Somali'de 200 yataklı hastane, 40 derslikli hemşire yüksekokulu ve 2 bin kişi kapasiteli dini tesisin inşaatının devam ettiğini anlatan Karabel, Pakistan'da süren 4 bin 620 konut ve sosyal donatıların inşaatının da gelecek yıl tamamlanmasının planlandığını dile getirdi. 

     Karabel, bu çalışmaların Türk halkının destekleriyle Hazine'den herhangi bir bedel çıkmadan gerçekleştirildiğine işaret etti. 

     

     -TOKİ, New York'a imzasını atacak- 

     

     TOKİ'nin Amerika'da yeni bir Türkevi yapmak için de çalışmalara başladığını anlatan Karabel, New York'taki Birleşmiş Milletler binasının çaprazında hem Türk Konsolosluğu hem de Türkevi binalarının bulunduğunu bildirdi. 

     Bunun yanındaki iki parseli de Dışişleri...