03 / 05 / 2024

toki ümraniye arazi imar değişikliği

toki ümraniye arazi imar değişikliği

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak... TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale detayları...

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projesinin tarihi açıklandı! TOKİ Ümraniye'den başlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Zemin Altı Katlı Otopark ve Belediye Meydanı Açılış Töreni'de ilçede başlayacak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalar yaptı.

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

Ümraniye'ye 250 dönüm arazide spor köyü projesi geliyor!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'ye yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Hekimbaşı tarafında 250 dönüm arazi üzerinde 22 ayrı dalda spor yapılabilecek, 350-400 milyon liraya mal olacak bir spor köyü projesi var" dedi.

Ümraniye'deki Samanyolu Medya Center’ın binası ofis projesi oluyor!

FETÖ’cülerin Ümraniye Belediyesi’ne ait arazi üzerine kat karşılığı yaptırdığı Samanyolu Medya Center’ın yarım kalan binası el değiştirdi. Projeyi 73 milyon TL bedelle Yapı&Yapı tarafından alındı...

Beşiktaş'a Ümraniye'den bedelsiz 30 dönüm arazi!

Beşiktaş 2 yıldır kurmak istediği Futbol Akademisi için istediği araziye sahip oldu. Nevzat Demir Tesisleri'nin yanındaki arazi siyah-beyazlı takıma 49 yıllığına kiralandı. 

Beşiktaş'ın Ümraniye arazisi için son aşamaya gelindi!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Ümraniye'deki tesislerimizin yanında bulunan arazi için son aşamaya geldik" dedi.

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenlemesi yapacak!

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenleme işi yapacak. Nazilli Belediye Meclisi toplantısında kabul edilen ek gündem maddesi ile Karaçay Mahallesindeki afet riski alanın imarlanması için Başkan Alıcık'a TOKİ ile anlaşma ve imza yetkisi verildi.

Gölcük TOKİ Konutları için arazi bulunması bekleniyor!

Gölcük'te TOKİ Konutları hayata geçirilmesi için arazi bulunması bekleniyor. Arsa bulunduğu takdirde TOKİ Konutları için çalışmalar başlayacak.

Körfez Belediyesi, TOKİ ile 200 dönümlük arazi için anlaştı!

Körfez Belediyesi, İlimtepe'yi ekonomik yönden canlandıracak olan 200 dönümlük arazi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaştı.

Zonguldak Üzülmez TOKİ Konutları'nda arazi sorunu mu yaşanıyor?

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Üzülmez'de yapılması planlanan TOKİ konutları konusunda arazi meselesinin halledildiğinde ihaleye çıkılacağını söyledi. Çaturoğlu TOKİ'de yaşanan gecikmenin nedenini anlattı.

Tavşanlı Belediyesi'nden TOKİ'ye bin konutluk arazi!

Son günlerin en çok merak edilen konusu olan Toki konutları hakkında açıklamalarda bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ''Ömerbey Mahallesinde 250 Dönümlük Araziyi 1000 konut yapılması için TOKİ'ye vereceğiz'' dedi.

toki ümraniye arazi imar değişikliği Haberi

toki ümraniye arazi imar değişikliği

TOKİ tarafından, İstanbul Ümraniye’de  toplam 26 bin 863 metrekarelik araziyi konut ve ticaret imarına açan planı değişikliği; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı ve askıya çıkarıldı.

Arazinin 23 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Milli Savunma Bakanlığı ile TOKİ arasında imza atılan Askeri Tesisler Genel Protokolü çerçevesinde TOKİ mülkiyetine geçirilmişti. 

İşte TOKİ tarafından İstanbul Ümraniye'de yapılan o plan değşikliğinin detayları...

Arazinin 3 bin 483 metrekarelik bölümünde Akaryakıt İkmal Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı tarafından kullanılan lojmanlar yer alıyor. Bu parselde Maliye Hazinesi'nin mülkiyetinde.

REZİDANS VE AVM İNŞA EDİLEBİLECEK 

Mevcut planlarda arazinin bir bölümü metro güzergahı ve metro istasyonları koruma sınırında”, bir bölümüyse plansız alanda yer alıyordu. TOKİ'nin gerçekleştirdiği değişiklikle alanın 20 bin metrekarelik kısmı ticaret ve konut alanı yapıldı. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine...