02 / 05 / 2024

toki yerel mimari projeleri neler

toki yerel mimari projeleri neler

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen projelerin ilki tamamladı. Ürgüp Sosyal Konutları toplam 923 konuttan oluşuyor.

TOKİ'den 17 şehirde 19 yerel mimari proje!

TOKİ, ilk yerel mimari uygulaması olan 923 konutluk Kapadokya projesini tamamladı. TOKİ Başkanı Turan “Anadolu’nun geleneğini yansıtacağımız 17 şehirde 19 projemiz daha olacak” dedi.

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Yatay mimari anlayışıyla yeni yerleşimler!

Kentte ve kırda yeterli ve yaşanabilir konut üretimlerini sürdüren TOKİ, Erzincan, Konya ve Aydın'da yatay ve yerel mimari hassasiyetlerin yansıtıldığı konut projeleri hayata geçiyor...

TOKİ'den Silivri'de 651 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Silivri'de dar ve orta gelirli vatandaşlar için yatay ve yerel mimari ile mahalle kültürünün ön plana çıkarıldığı 685 sosyal konut inşa edecek.

Gümüşova'daki TOKİ konutları yerel mimarisi ile dikkat çekiyor!

Düzce Gümüşova'da mahalle konsepti içinde tamamı alt gelirli vatandaşlar için üretilen konutlar az katlı tasarım planı ve yerel mimari unsurlarıyla dikkat çekiyor...

TOKİ ile Hemşin'de ahşap ve yeşil bir arada!

TOKİ, Rize Hemşin'de merkez mahallenin yaklaşık tümünü kapsayan konut projesiyle, yerel mimari ve yöre coğrafyasının esas alındığı özgün bir mahalle projesini hayata geçiriyor. 

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

Siirt Veysel Karani'nin çehresi dönüşümle değişiyor!

Siirt'in Baykan ilçesi Veysel Karani beldesinin çarpık yapısı kentsel dönüşüm projesiyle değişecek. Beldede Veysel Karani Hz. adına yapılan türbenin çevresinin çarpık yapılardan temizlenmesinin ardından, konutlar yerel mimari göz önünde tutularak hayata geçirilecek.

TOKİ Konya Beyşehir'de konutlar yerel mimaride inşa edilecek!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı başlatılan 469 yeni konutun yerel mimari tarzında inşa edileceği bildirildi.

TOKİ Safranbolu'da yerel mimaride 579 konut inşa edecek!

TOKİ tarafından Karabük’ün Safranbolu ilçesine yerel mimaride 579 konut inşa edilecek. 20 Haziran’da yapılan ihale kapsamında cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

TOKİ Kayseri İncesu’da yerel mimarili 434 konut yapacak!

TOK) tarafından Kayseri’nin İncesu ilçesinde yerel mimaride inşa edilecek 434 konutun ihalesi yapıldı. Dün gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

TOKİ'den Kayseri Kocasinan’a yerel mimaride 357 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yerel mimaride inşa edilecek 357 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Kayseri Sarız’a yerel mimaride 110 konut yaptıracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Kayseri Sarız’a yerel mimaride 110 adet konutun ihalesi 17 Mayıs 2016 tarihinde yapıldı. Projede ticaret merkezi de mevcut.

toki yerel mimari projeleri neler Haberi

toki yerel mimari projeleri neler

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen projelerin ilki tamamladı. 923 konuttan oluşan projeyi değerlendiren TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, “Şehirlerimizi yerel değerleriyle geleceğe taşıyoruz” dedi.


TOKİ, yerel doku ve tarihsel mirası gelecek nesillere taşıyacak projelerine hız verdi. Son olarak, TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, Ürgüp Sosyal Konutları'nın tanıtımı amacıyla Nevşehir'de düzenlediği basın toplantısında, TOKİ Yerel Mimari Uygulama konseptini tanıttı. Özellikle Anadolu'da, iklim, kültürel, coğrafi şartlar ve mimari dokunun yakın bölgelerde dahi farklılık gösterebildiğine işaret eden Ergün Turan, bu zenginliği değerlendirip, alt ve orta gelir grubu sosyal konut projelerinde mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıkları değerlendirmesinde bulundu.


YÖRESEL DOKUYU ZENGİNLEŞTİRİYOR


Türkiye'nin kadim bir coğrafyada büyük bir geleneğin mirasçısı olduğunu söyleyen Ergün Turan, “Mimari alanda bu geleneğin yeniden...