28 / 04 / 2024

TOKİnin harç muafiyeti

TOKİnin harç muafiyeti

492 sayılı Harçlar Kanununun 59 uncu maddesinin (I) bendi uyarınca bazı TOKİ hak sahibi kişilerden tapu harcı alınmaması gerekiyor. Peki, toki tapu harçları muafiyet kapsamında kimler var? TOKİ tapu harcından kimler muaf?

TOKİ'den şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine tapu harcı muafiyeti!

TOKİ şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine tapu harcı muafiyeti ile ilgili esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Haziran 2014 tarihinde bir sirküler ile yayımlandı...

TOKİ'nin son 10 yıldaki projeleri TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, yurt dışı çıkış harçlarından TOKİ'ye aktarılan tutara ve TOKİ'nin projelerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası!

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

5 soruda kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti!

Yeni yasal düzenleme ile kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyetinden kimler nasıl yararlanabilecek? İşte 5 soruda kentsel dönüşüme gelen yeni harç muafiyeti detayları...

Kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi!

Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek için yeni yapıların ilk satışlarında harç muafiyeti sağlanacak...

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Tarımsal arazilerin harç muafiyeti ne zaman bitiyor?

28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile tarımsal arazilerin harç muafiyet süresi uzatıldı. Peki, tarımsal arazilerin harç muafiyeti ne zaman bitiyor?

Ümraniye kentsel dönüşümünde harç ücreti mi alıyor?

Kentsel Dönüşüm kapsamında harç muafiyeti söz konusu. Ancak Ümraniye Belediyesi’nin ‘Teknik elaman ücreti’ altında harç parası aldığı iddia ediliyor.

Riskli yapı harç muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli evini yıktıran maliklere birtakım olanaklar sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi ve kirası gibi. Peki, riskli yapı harç muafiyeti var mı? Riskli yapı harç muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

TOKİ'nin sahibi kim?

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Mehmet Ergün Turan: Akyazı Stadı, Türkiye'nin ender statlarından biri olacak!

TOKİ'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla gerçekleştiği ortak projeleri yerinde görmek üzere Trabzon'a gelen Turan, Akyazı sahilinde, Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.

TOKİ'nin görevleri nelerdir?

Özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olan TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Peki TOKİ'nin görevleri nelerdir?

TOKİnin harç muafiyeti Haberi

TOKİnin harç muafiyeti

TOKİ tapu harcından kimler muaf?

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması ile ilgili yayımlanan sirküler gereğince kimi hak sahipleri TOKİ tapu harcından muaf tutuluyor. 


TOKİ tapu harçları muafiyetinin yasal dayanağı sirküler kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


492 sayılı Harçlar Kanununun "Harçtan müstesna tutulan işlemler" başlıklı 59 uncu maddesine 4962 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile eklenen (I) bendi ile;


"2985 sayılı Toplu Konut Kanununa 10/5/1990 tarihli ve 3645 sayılı Kanunla eklenen ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların hak sahipleri adına tapuya tescili." tapu harcından istisna edilmiştir.


2985 sayılı Toplu Konut Kanununun 12/7/2013 tarih ve 6495 sayılı Kanunun 84 üncü maddesi ile değişik Ek 2...