05 / 05 / 2024

Topçu Kışlası bilirkişi raporu

Topçu Kışlası bilirkişi raporu

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Ebrar Sitesi B Blok davasında bilirkişi raporu paylaşıldı...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde Ebrar Sitesi B Blok'un yıkılması ve 109 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili 7 sanık hakkında 22 sene altışar aya kadar hapis istemi ile dava açıldı. Buna göre, olayın bilirkişi raporunda binadaki kolon ve kirişlerin yetersiz olduğu belirtild

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

44 kişiye mezar olmuştu! İşte Kahramanmaraş'taki Saitbey Sitesi’nin 'intihar' gibi bilirkişi raporu!

6 Şubat tarihindeki depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 44 kişiye mezar olan Saitbey Sitesi'nin bilirkişi raporunda imar suçu ortaya çıktı. İşte o rapordaki detaylar...

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Adana Doğu Küçük Sanayi Sitesi'nde 58 adet iş yeri yaptırılacak!

Adana Doğu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Adana Doğu Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri yapım işi ihalesi düzenliyor.

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Kırcami'nin imar sorunları için bilirkişi keşfi yapıldı!

Antalya’nın Kırcami bölgesinde 30 yıldır süren imar sorunları için Şehir Plancıları Odası’nın açtığı plan iptal davasında bilirkişi keşfi yapıldı.

Osmanlı Kışlası'nın yeniden inşası için girişimde bulunulacak!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Topçu Kışlası bilirkişi raporu Haberi

Topçu Kışlası bilirkişi raporu


Topçu Kışlası'nın yeniden inşasına yönelik İstanbul 1. İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporunda, Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak tanımlanarak, “Osmanlı dönemine ait mekansal temsil gücünün arttırılmasına karşılık, Cumhuriyet dönemi mekanlar referanslarının zayıflatıldığı” tespitinde bulundu.


1940 yılında yıkılan kışlanın yeniden inşasını (ihyası) inceleyen uzmanlar raporda, “Hiçbir replika (taklit) aslının değerinde olamaz, olsa olsa özenmedir, öykünmedir. Mekanın üretildiği zamana, emeğe saygı için özenle ve dikkatle karar almak ve eylemde bulunmak gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. Topçu Kışlası'nın yapılması durumunda, Taksim Gezi Parkı'nın yüzde 67 oranında azalacağı ve yaklaşık 430 ağacın zarar göreceği tespiti yapıldı.

ALANLARINDA UZMAN 5 ÖĞRETİM ÜYESİ HAZIRLADI


Taksim Gezi Parkı'na yeniden yapılmak istenen Topçu Kışlası ile ilgili plan iptal kararının Danıştay tarafından bozulmasının ardından bilirkişi raporu hazırlandı. Danıştay 6. Dairesi,...