04 / 05 / 2024

topçu kışlası iptal

topçu kışlası iptal

Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası için daha önce ‘Telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı’ gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı veren İstanbul 6. İdade Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın karara yaptığı itirazı da reddetti...

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası düzenleme ihalesi 4 Nisan'da!

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası General Eşref AKINCI Kışlası Cami, 1 Adet Şadırvan, 2 Adet Tribün, 1 Adet Protokol Tribün ihalesi 4 Nisan'da yapılacak.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası arazisi imara açılmasın!

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası olarak inşa edilen 30 bin metrekare arazinin imara açılması ile ilgili tepkiler sürüyor.

Mersin Abdülhamit Kışlası arazisi imara mı açılıyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Şubat Ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Kültür Bakanlığı Yüksek Kurulu'nun yanındaki Abdülhamit Kışlası arazisinin imara açılması konuşuldu.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın ihalesi Şubat'ta!

İstanbul Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyonu Başkanlığı tarafından yürütülen Cezayirli Hasan Paşa Kışlası ve Camii Restorasyonu kapsamında haziran ayında yıkılan Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası aynı yerinde yeniden inşa edilecek.

Metris Kışlası parkı yıl sonunda açılacak!

Askeriyenin boşalttığı Metris Kışlası’na yapılacak şehir parkı yıl sonuna vatandaşın hizmetine açılacak. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu buraya şehitlerin anısına ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ ismini vereceklerini söyledi.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

topçu kışlası iptal Haberi

topçu kışlası iptal

İstanbul 6’ncı İare Mahkemesi, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itirazı reddetti. 

Gezi Parkı’ndaki çalışmalar nedeniyle Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası, mahkemeye itirazda bulunmuştu. İtiraz üzerine İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi, 7 Mayıs 2013’te ilk inceleme sonucu ‘Telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı’ gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütmeyi durduran bu karara itiraz ederek savunmasını mahkemeye sundu. İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti, oy çokluğu ile yürütmeyi durdurma kararını yerinde buldu. İlk kararda muhalif oy kullanan Üye Hakim, bu kez bakanlığın itirazının reddedilmesi yönünde oy kullandı. İlk karara onay veren Mahkeme Başkanı, ise bu kez karara muhalefet etti. Mahkemenin, Taksim Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılıp yapılmayacağına ilişkin kesin kararını 2 ay...