14 / 05 / 2024

topkapı sarayı bahçesi

topkapı sarayı bahçesi

Topkapı Sarayı'nın avlusunda, Ayasofya'nın yakınında ve onunla çağdaş olan Aya İrini Kilisesi Askeri Müze olarak kullanılıyormuş. Buradaki tarihi eserlerin daha iyi muhafazası için Maçka Silahhanesi'ne taşınması için başvuruda bulunulmuş.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından hayata geçirilen Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabı tamamlandı. 

TOKİ Konya Sarayönü Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Konya İli Sarayönü İlçesi Yenicekaya Köyü Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Sarayönü Millet Bahçesi ihalesi 29 Nisan'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya İli Sarayönü İlçesi Yenicekaya Köyü Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 29 Nisan 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Konya Sarayönü Millet Bahçesi ihalesi 22 Nisan'da!

Konya İli Sarayönü İlçesi Yenicekaya Köyü Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Nisan 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ 9 millet bahçesi ihalesi yapacak!

TOKİ, önümüzdeki ay Ankara-Kahramankazan, Tekirdağ, Giresun-Bulancak, Konya- Meram,  Konya-Sarayönü, Konya-Karapınar olmak üzere 6, Mayıs ayında ise Ankara Kızılcahamam, Düzce, Kırıkkale olmak üzere üç millet bahçesi ihalesi gerçekleştirecek...

Topkapı Sarayı’ndaki Emirgan Sütiş tahta sunta ile büyütüldü!

Topkapı Sarayı’ndaki, Emre Kocadağ’ın işlettiği ‘Emirgan Sütiş’ adlı restoranın bahçesi tahta sunta ile büyütüldü.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Haluk Dursun: Topkapı Sarayı için sahil yolu kapatılmalı!

Topkapı Sarayı Müzesi’nde ortaya çıkan hasar görüntüleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Fatih Köşkü’nün alt yapısında oluşan çatlaklar ve sarayın bahçe kısmında meydana gelen derin çukur, tarihi yapının geleceği için endişe yaratırken, Prof. Dr. Haluk Dursun, neler yapılması gerektiğini anlatt

Topkapı Sarayı'nın duvarlarında yıkılma tehlikesi!

Duvarlarında çatlak, bahçesinde çukur oluşan tarihi Topkapı Sarayı’nın durumu endişe yaratıyor. Uzmanlar olası bir depremde özellikle sarayın Marmaray’a bakan duvarlarının risk altında olduğu görüşünde

Topkapı Sarayı Avrupa'nın en güzel 10 sarayı listesinde!

Almanya merkezli yayın organı Deutsche Welle, Avrupa’nın en güzel 10 sarayını derledi. Topkapı Sarayı’da listede yer alırken, Topkapı sarayı için döneme göre ileri derecedeki bahçecilik nedeniyle de övgü alıyor.

Beyoğlu'nda ruhsatsız ve kaçak olan çay bahçesi yıkıldı!

Beyoğlu, Perşembe Pazarı sahil kesiminde ruhsatsız ve kaçak olduğu belirlenen bir çay bahçesi, çevik kuvvet, zabıta ekipleri ve iş makineleri tarafından sabaha karşı yıkıldı.

Trabzon Ortahisar'da 10 milyon TL'ye satılık fındık bahçesi!

Trabzon İli Ortahisar İlçesi'nde yer alan 17.926.62 metrekare yüzölçümüne sahip olan fındık bahçesi Trabzon 2. Satış Memurluğu tarafından 24 Temmuz 2015 günü saat 15:00 ile 15:05 arası ihale ediliyor.

topkapı sarayı bahçesi Haberi

topkapı sarayı bahçesi

Askeri Müze


Maçka Silahhanesi'ne nakli teklif edildi.


Maçka, Nişantaşı ve civarı son senelerde kurulan mektepler ve ilim müesseseleriyle bir kültür semti olmuştur. Esasen şehircilik mütehassısı B. Prost'da bu semti, şehrin karşı tarafının bir kültür mahallesi haline getirmeye muvafık görmüştür. Bunu göz önüne alan Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, Maçka Silahhanesi'nin Askeri Müze haline konulması için Milli Müdafaa Vekaleti'ne müracaat etmiştir.


Vilayetin bu hususta Milli Müdafaa Vekaleti'ne yazdığı yazıda Topkapı Sarayı'nda eski İren Kilisesindeki Askeri Müze'de bulunan tarihi eser ve eşyalardan bir kısmının rutubet yüzünden bozulduğunu ve bu tarihi eserleri korumak için buradaki eşyanın Maçka Silahhanesi'nde yeniden tesis edilecek askeri...