05 / 05 / 2024

Topkapı Sarayı yıkım

Topkapı Sarayı yıkım

Topkapı Sarayı’nın yıkılma tehlikesi tekrar gündeme taşındı. Saray, Roma ve Bizans dönemi arkeolojik çalışmaları sebebiyle yıkılmanın eşiğine geldi.

Van Başkale ve Saray'da yıkımın izleri 1 yılda silindi!

İran'da geçen yıl 23 Şubat tarihinde yaşanan depremin en çok hissedildiği Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yaşanan yıkımın izleri 1 senede silindi.

Didim'de şaibeli yıkım!

'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde yer alan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren müteahhite karşılık verdi. CHP'li Atabay, işadamına ait arsada bulunan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Ankara Adliye Sarayı yıkılacak!

Ankara Adliye Sarayı için yıkım kararı çıktı. Önümüzdeki aylarda yıkılacak Adliye Sarayı'nın yerine yenisi inşa edilecek.

Biga eski kültür sarayı yıkıldı!

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yer alan kültür sarayının yıkımı başladı. Yıkılan kültür sarayının yerine 280 araç kapasiteli otopark inşa edilecek.

Topkapı Sarayı yıkılacak mı?

Topkapı Sarayı’nın yıkılma tehlikesi tekrar gündeme taşındı. Saray, Roma ve Bizans dönemi arkeolojik çalışmaları sebebiyle yıkılmanın eşiğine geldi.

Topkapı Sarayı yıkım tehlikesi altında!

Gülhane'deki duvarın yıkılmasında sonra Uzmanlar, Tarihi Yarımada’daki metro ve Marmaray’a bağlı sarsıntıların, sert rüzgâr, sel ve olası hafif bir depremin bölgedeki tarihi eserleri tehdit edebileceğini belirtti

İnegöl Kültür Sarayı'nda yıkım başladı!

İnegöl'de depreme dayanıklılık testinden geçemeyen Kültür Sarayı ve çevresindeki dükkanların yıkımına başlandı. Yıkılacak binanın yerine meydan ve yer altı otoparkı yapılacak.

Ardahan Belediye sarayı yıkıldı!

Yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 45 yıllık Ardahan Belediyesi belediye sarayı’nın yıkımına başlandı.

1986 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın yıkımına başlanacakmış!

1985 yılında İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, 1986 yılında Sultanahmet'teki İstanbul Adliye Sarayı'nın yıkımına başlanacağını söylemiş. Cezaevi ise otel olacakmış. Yeni adliye binası Balmumcu'da inşa edilecekmiş.

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Topkapı Sarayı yıkım Haberi

Topkapı Sarayı yıkım

Zemininde bulunan Bizans ve Roma kalıntılarının zarar görmemesi için restoresi sürekli ihmal edilen Topkapı Sarayı'nın duvarlarında yarıklar oluştu. Eğer ciddi tedbirler alınmazsa, Bizans Sarayı için Topkapı Sarayı feda edilecek…


Topkapı Sarayı’nın yıkılma tehlikesi tekrar gündeme taşındı. Daha önce Milli Gazete’nin dikkat çektiği, Avrasya Tüneli ve Marmaray’ın yol açtığı tahribatın, sarayda kaymalara sebep olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Roma ve Bizans dönemi arkeolojik kazıları göz önünde bulundurularak restorasyonların ihmal edildiği, bu yüzden de saray duvarlarında yarıklar oluştuğu tespit edildi. Olayın ardından ise arkeolojik kazılar, Marmaray ve trafik gibi birçok sebep neticesinde, zemininde sıvılaşma ve kayma oluşan Topkapı Sarayı için Kültür Bakanlığı harekete geçti. Ancak, arkeologlar ve bizantologlarla birlikte uluslararası Bizans lobisinin, Topkapı Sarayı’nda ufak rötuşların dışında geniş çaplı ve kalıcı bir restorasyon...