03 / 05 / 2024

toplam kat alanı hesabı 2015

toplam kat alanı hesabı 2015

Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapının toplam kat alanı hesabı, KAKS ile yapılıyor. KAKS yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde ediliyor. Peki, toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Türkiye'deki toplam orman alanı 2023'te 23 milyon 245 bin hektar oldu! İşte Türkiye'nin en yeşil kenti

Türkiye'nin toplam orman alanı, 2023 yılında 23 milyon 245 bin hektar oldu. Peki Türkiye'nin en yeşil kenti hangisi?

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alan cirosu 1.297 TL!

2020’nin Ocak ayından verilere göre AVM’lerde kiralanabilir metrekare alan başına düşen cirolar, Türkiye genelinde bin 297 TL iken, İstanbul’da bu oran bin 617 TL’ye kadar çıkabiliyor. AVM’lerin toplam metrekare alanı ise 13 milyonu geçti. 

Site kararlarında kat maliklerinin sayısı esas alınır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sayı ve arsa payı çoğunluğu’ ifadesi, bir kat malikleri kurulu toplantısına katılanlar çerçevesinde mi düşünülmelidir, yoksa mutlaka toplam kat malikleri sayısı mı esas alınmalıdır?'' sorusuna cevap verdi...

Toplam konut alanı nedir?

Vatandaşların en çok merak ettiği soru haline gelen ''toplam konut alanı ne demek'' sizler için araştırıldı. Konu ile ilgili olarak Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yayınlanan açıklamalar şu şekilde....

İmar barışında toplam yapı alanı nedir?

İmar barışı başvurularında istenen bilgiler arasında bulunan toplam yapı alanı kısmı başvuruda bulunan kimseler arasında belirsizliğe neden olabiliyor. Peki, imar barışında toplam yapı alanı nedir? Nasıl hesaplanır?

ÖİB 3 ilde 34 alanı özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 ilde toplam 34 alanı satış yöntemi ile özelleştiriyor. Taşınmazlar için 11 Eylül'e kadar teklif verilebiliyor..

Türkiye'de 54 ilde toplam 275 alan riskli ilan edildi!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Türkiye genelinde 54 ilde toplamda 275 alanın Bakanlar Kurulu kararı ile "afet riskli alan" ilan edildiğine dikkati çekerek fırsatçılara karşı uyardı.

Toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapının toplam kat alanı hesabı, KAKS ile yapılıyor. KAKS yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde ediliyor. Peki, toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Kat alanı katsayısı oranları!

Kat alanı katsayısı oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirliyor. Peki, kat alanı katsayısı oranları nelerdir? Kat alanı katsayısı oranları nasıl hesaplanır?

Atmaca Bahçeşehir Rezidans fiyatları!

Atmaca Bahçeşehir Rezidans fiyatları daire tiplerine bağlı olarak değişiyor. Toplam arsa alanı 48 bin metrekare olarak belirlenen projede 225 adet bağımsız birim bulunuyor.

360 Kurtköy ödeme planı!

360 Kurtköy ödeme planı kapsamında banka kredisi ile vade imkanı sağlanıyor. Toplam arsa alanı 51 bin 156 metrekare olarak belirlenen projede 2,5+1'den 5,5+1'e kadar farklı daire tipleri yer alıyor.

Gaziosmanpaşa Essenora daire fiyatları!

Gaziosmanpaşa Essenora daire fiyatları kat ve cephelerine göre değişiyor. Toplam arsa alanı 20 bin metrekare olarak belirlenen projede peşin alımlarda yüzde 15 indirim fırsatı sağlanıyor.

Kayaşehir Avrupa Konutları satılık ev!

Kayaşehir Avrupa Konutları satılık ev büyüklükleri minimum 97,2 metrekare olarak tasarlandı. Toplam arsa alanı 44 bin 36 metrekare olarak belirlenen proje konut ve ticari ünitelerden meydana geliyor.

toplam kat alanı hesabı 2015 Haberi

toplam kat alanı hesabı 2015

Toplam kat alanı hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapının toplam kat alanı hesabı, KAKS ile yapılıyor. KAKS yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde ediliyor. 


KAKS oranları, belli rakamlarda değişkenlik gösteriyor; 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0.


Bu oranlar arsanın imar durum belgesinde görülebiliyor. Belgede KAKS oranı tek bir oran olabileceği gibi belli bir aralıkta da verilebiliyor. 


Örnek hesaplama..

1500 metrekare büyüklüğünde bir arsanın imar durum belgesinde KAKS oranı 0.40 ise; KAKS değeriyle o arsa üzerine inşa edilebilecek toplam inşaat alanı şu hesabı şu şekilde yapılıyor


1500 x 0.30 = 450 metrekare 


Yukarıdaki hesaplamaya göre 450 metrekare inşaat alanına sahip bina inşa edilebiliyor.


TAKS alanı hesaplama..

Yapıların tabi zemin veya tesviye edilmiş...