02 / 05 / 2024

toplanan vergiler nereye gidiyor

toplanan vergiler nereye gidiyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdik ki toplanan her 100 liralık verginin 88 lirası şimdi yatırımlara, hizmete, millete ve devlete gidiyor" dedi...

1999 depreminden sonra toplanan deprem vergisi yine gündemde! 800 bin konut inşa edilebilirdi...

Türkiye’de meydana gelen her büyük depremin ardından kamuoyunda ‘deprem vergisi’ adıyla bilinen Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) nereye harcandığı sorusu gündem oluyor. Toplanan vergilerle 800 bin konutun inşa edilebileceği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

Samsun'a yönelik yatırımlar ve toplanan vergiler TBMM'de!

Samsun'da toplanan vergilere ve Samsun'a yönelik yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem vergileri nelere harcandı?

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki bu vergiler nereye harcandı? Toplanan vergilerle depreme ilişkin neler yapıldı?

Deprem vergileri kalem kalem nereye harcandı?

Deprem vergilerinin kalem kalem nereye harcandığı ortaya çıktı. Toplanan deprem vergisinden 10 kat fazla harcama yapıldı...

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Sitelerde toplanan milyarlarca lira nereye gidiyor?

Avukat Cevat Kazma, sitelerde toplanan milyarlarca liralık paranın denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

Konut ve işyerleri için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

Vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor. Peki, vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

Çöp vergisi nereye ne zaman yatırılır?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de yer alıyor. Peki, çöp vergisi nereye ne zaman yatırılır?

TOKİ Kayaşehir 18. Bölge başvuruları nereye yapılıyor?

TOKİ Kayaşehir 18. Bölge'de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlanan daireler için kura başvuruları devam ediyor. Peki TOKİ Kayaşehir 18. Bölge başvuruları nereye yapılıyor?

2015 emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi, tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, 2015 emlak vergisi nereye ödenir?

Tapu harcı cezası nereye ödenir?

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için tapu satış değerini de olduğundan daha düşük beyan ediyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde tapu harcı cezası ödeniyor. Peki, tapu harcı cezası nereye ödenir?

toplanan vergiler nereye gidiyor Haberi

toplanan vergiler nereye gidiyor


Muş'ta, annesi ve babası adına başlattığı Halise-Muhlise Çağlayan Camisi'nin inşaatında incelemelerde bulunan Çağlayan, inşaat önünde toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, ilden her yıl üniversiteyi kazanan öğrenci sayısının arttığını söyledi. 


Kentte yaşayanların arasından çıkmış biri olarak 6 yıllık milletvekilliği maaşının tek kuruşuna el sürmediğini ve hepsini Muşlu öğrencilere burs olarak verdiğini belirten Çağlayan, "Hepsine helali hoş olsun. Niye bu ülkede Muşlu bakan daha çok olmasın, niye milletvekili daha fazla olmasın? Hakimi, savcısı, valisi, kaymakamı, doktoru, rektörü Muşlu kardeşimiz olmasın? Bir taraftan yaptığımız okullar, bir taraftan yapmış olduğumuz altyapı yatırımları, hastane hizmetleri tek tek inşallah bitirilecektir" ifadesini kullandı. 


"Teşviklerle ilgili başvurular yağmur gibi yağıyor" 


Çağlayan daha sonra kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. 


Yemekte konuşan Çağlayan, teşvik paketi ve çözüm sürecinin etkisiyle...