03 / 05 / 2024

toplu yapı denetçisi nasıl atanır

toplu yapı denetçisi nasıl atanır

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, her blok ve ortak alanlar için yönetici ve denetçi atanabiliyor. Peki, toplu yapı denetçisi nasıl seçilir?

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Çalışan kadınlara 25 bin toplu ödeme yapılacak! SGK'ya dilekçe vermeniz yeterli!

Çalışan kadınlar için müjdeli bir haber duyuruldu. SGK’ya dilekçe verilmesi durumunda 25 bin toplu ödeme yapılacak!

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

2023 Kamu işçi zammı! 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? 700 bin kamu işçisine ne kadar zam yapılacak?

Kamu işçisine yapılacak zam oranı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar!

Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar...

Burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih gündemde yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar gününde çekecek.

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Şikayet edebilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde toplu yapıya geçilmemiş sitelerde toplu yapı varmış gibi yönetim kurmanın suç olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlar meclis gündeminde!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Akmerkez GYO, PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Akmerkez GYO'nun PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararının 18 Mayıs 2021 tarihinde tescil edildi.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Akiş GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şrketi'nin Akiş GYO'nun bağımsız denetçisi olarak seçilmesine ilişkin Genel Kurul Kararı, Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanarak tescil edildi. 

toplu yapı denetçisi nasıl atanır Haberi

toplu yapı denetçisi nasıl atanır

Toplu yapı denetçisi nasıl seçilir?

Bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapı, toplu yapı olarak ifade ediliyor.


Toplu yapıların nasıl yönetileceği, yönetimin nasıl denetleneceği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, toplu yapı denetçisi nasıl seçilir?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar.


Ayrıca, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için de yönetici ve denetçi atanıyor. Peki, toplu yapı denetçisi...