04 / 05 / 2024

toplu yapı denetim

toplu yapı denetim

Denetçiler, yönetimin görevlerini yerine getirip getirmediğini denetlemek ile görevli. Peki, toplu yapılarda denetçi seçimi nasıl yapılır? Kimler denetçi olabilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda bulunan hükümler...

Toplu yapı nedir?

Toplu yapı nedir? Hangi yapı türleri "toplu yapı" kapsamına giriyor? Merak ediyorsanız konu ile ilgili detayları ve hükümleri haberimizde görebilirsiniz...

Nisa Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Nisa Yapı Denetim Limited Şirketi, Ali Çakmak ve Memiş Kömürcü ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 12 Haziran'da Avcılar Merkez Mahallesi, Marmara Caddesi' nde kuruldu.

YKS Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YKS Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Harun Yüksel, Ersin Yüksel ve Serdar Öksüz ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 10 Haziran'da Kartal'da kuruldu.

Besler Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Besler Yapı Denetim Limited Şirketi, Volkan Besler tarafından 100 bin TL sermaye ile 3 Haziran' da Pendik Yeni Mahalle Mahallesi Abdülhalik Renda Caddesi' nde kuruldu.

Yöntem Yapı Denetim başta Eskişehir olmak üzere yapıları denetliyor!

Yurt geneline hizmet vermek üzere faaliyetlerine Eskişehir'de başlayan Yöntem Yapı Denetim, alanında deneyimli mimar ve mühendisler ile 14 yıldır konuttan fabrika binalarına ve AVM'lere kadar bitmiş tüm yapıların denetimini yapıyor.

Kadıköy Belediyesi Yapı Denetim Ekibi'nden inşaatlara denetim!

Aylık ortalama 700-1000 arasında inşaatın denetlendiği Kadıköy'de yapı denetim ekipleri Nisan ayında 700 inşaat denetledi. Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde bir süre önce Yapı Denetim Ekibi oluşturulmuştu..

Ezber Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ezber Yapı Denetim Limited Şirketi, Macit Arasan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 18 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa, Merkez Mahallesi, Eyüp Caddesi, Dünya İş Merkezi'nde kuruldu.

Yapıdenetim Kuruluşları Birliği Çalıştayı 13 Mayıs'ta!

Yapıdenetim Kuruluşları Birliği Derneği, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair Resmi Gazete'de yayımlanan kanun ile 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunun Bazı Maddelerinde değişiklik yaptı.

Yapı denetim cezaları 2015!

Yapı denetim kuruluşlarından, denetim görevini yerine getirmedikleri tespit edilenlere, tespit edilen fiil ve hâllerin durumuna göre uygulanan yaptırımlarda 23 Nisan 2015 tarihinde birtakım değişiklikler yapıldı. İşte yapı denetim cezaları 2015...

Batman'da DESA statik yapı denetim firması açıldı!

Akyürek Mahallesi Batman Ticaret Odası yanında Desa statik yapı denetim açıldı, inşaat mühendisi Mustafa Demir Ferhat, Demir ve ÖmürSaraç'ın ortaklaşa kurdukları Desa statik yapı denetim firması törenle açıldı.

Ogan Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ogan Yapı Denetim Limited Şirketi, Nebihan Özoğan tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 21 Nisan'da Sarıyer, Büyükdere Mahallesi, Piyasa Caddesi, Beyza Ev Apartmanı'nda kuruldu.

İstanbul Avrupa Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Avrupa Yapı Denetim Limited Şirketi, Selim Ertekin tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 13 Nisan 2015 tarihinde Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Gazi Evrenos Caddesi'nde kuruldu.

Körfez'de yapı denetim firmaları bir araya geldi!

Körfez Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Körfez'de inşaat faaliyetlerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren yapı denetim firmalarıyla toplantı yaptı..

Kocaeli'de yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

1999’da yerle bir olan ve binlerce evladını depreme kurban veren Kocaeli’de, yapı denetim firmalarının ders almadığı ortaya çıktı. Firmalara ceza yağdı..

toplu yapı denetim Haberi

toplu yapı denetim

Toplu yapılarda denetçi seçimi!

Denetçiler, kat malikleri kurulu tarafından seçilen yönetimin görev ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini; hangi işleri gerçekleştirdiklerini ve gelir gider yönetimini nasıl yaptıklarını denetlemek ile görevli oluyor.


Peki toplu yapılarda denetçi seçimi nasıl yapılır? Kimler denetçi olabilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yönetici ve denetçi atama hususu, Kat Mülkiyeti Kanununun 71. maddesinde yer alıyor:


Yönetici ve denetçi atama

Madde 71 – (Ek: 14/11/2007-5711/22 md.)

Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. 


Blok yöneticisi ve denetçisi, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde olmayan yapıların ortak yer ve tesisleri...