04 / 05 / 2024

toplu yapı yönetmeliği

toplu yapı yönetmeliği

Toplu yapılarda kat mülkiyeti sözleşmesi nasıl yapılıyor? Bu sözleşme aynı zamanda tescil talebi sayılıyor mu? İşte Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisi Yönetmelik esasları...

Toplu Yapı Kanunu!

Bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim planına göre yapılmış birden çok yapı, "Toplu Yapı" olarak tanımlanıyor. İşte Toplu Yapı Kanunu...

Toplu yapılarda kat irtifakı nasıl kurulur?

Kat irtifakı, inşaat çalışmaları henüz başlamamış veya inşaatı devam eden yapılar için kurulan mülkiyet çeşididir. Peki toplu yapılarda kat irtifakı nasıl kurulur diyorsanız yanıtı haberimizde...

Toplu yapılarda kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapı toplu yapı olarak ifade ediliyor. Peki toplu yapılarda kat mülkiyeti nasıl kurulur? İşte yanıtı ve yönetmelikte yer alan esaslar...

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik 2022!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB) Kapsamında Teknik Değerlendirme Kuruluşlarının Görevlendirilmesi, İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (305/2011/AB)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31517 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği!

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği bugünkü 31331 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31160 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

toplu yapı yönetmeliği Haberi

toplu yapı yönetmeliği

Toplu yapılarda kat mülkiyeti sözleşmesi!

Tapu memuru, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulması için talepte bulunanların yetkili olduklarını ve gerekli olan belgelerin eksiksiz verildiğini tesbit ettikten sonra, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmasına dair resmî sözleşmeyi düzenliyor ve bu sözleşme aynı zamanda tescil talebi sayılıyor.

          

Bir imar parseli üzerinde kat irtifakı ancak sözleşmede her kat irtifakının ilgili bulunduğu bağımsız bölüme tahsisi istenen arsa payı, arsanın kayıtlı olduğu kütüğün beyanlar hanesinde belirtilmek suretiyle kurulur ve yapının, verilen projeye göre tamamlanmasından sonra kat mülkiyetine konu olacak bağımsız bölümlerinin numarası ve bu bölümlere bağlı eklentiler kütüğün beyanlar hanesinde belirtilir.

           

Sözleşme düzenlenince kat irtifakının kat mülkiyetine çevrilmesinde kat irtifakının kayıtlı olduğu kat mülkiyeti kütüğü sayfasındaki, doğrudan doğruya...