05 / 05 / 2024

toplu yapıda yönetim planı oluşturulması

toplu yapıda yönetim planı oluşturulması

Toplu yapılar ile ilgili yasal hükümlere yer verilen Kat Mülkiyeti Kanununa göre, toplu yapı yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte toplu yapı yönetim planı ve planın değişikliği ile ilgili esaslar...

Toplu yapılarda yönetici seçimi!

Toplu yapılarda yönetici seçimi nasıl oluyor? Toplu yapılara ilişkin özel hükümler nelerdir? Sorularızın yanıtı haberimizde...

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Denar Yapı Proje Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Denar Yapı Proje Yönetim Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Gençtürk tarafından kuruldu.

Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Nuri Akın, yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Edip Gayrimenkul tarafından alınan kararla Nuri Akın yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İsmail Koç ve Ahmet Akın da Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Smc Yapısal Yönetim Hizmetleri Ve Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Smc Yapısal Yönetim Hizmetleri Ve Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Öksüz tarafından kuruldu.

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu komite üyelerini belirledi!

Yapı Kredi Koray GYO, 9 Mart 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, yönetim kurulu komite üyelerini belirledi. 

Deniz GYO'da yönetim kurulu değişikliği!

Deniz GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olan Baykal Karacaoğlu'nun görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Yeliz Koraşlı Özdemir'in Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi.  

İntema İnşaat yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

İntema İnşaat'ın bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında; Denetimden Sorumlu Komite'nin Başkanlığına Hasan Toker Alban'ın, üyeliğine Zühal Atanan'ın getirilmesine, Kurumsal Yönetim Komitesi'nin Başkanlığına Zühal Atanan'ın getirilmesine karar verildi.

Yapı Kredi GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Yapı Kredi GYO'nun Genel Kurulu'nun 9 Mart 2020 tarihinde yaptığı toplantıda Yönetim Kurulu yeniden oluşturulmuş olduğundan, Yönetim Kurulu tarafından kurulan komitelere belirtilen üyeler atandı.

Nuri Akın Edip Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.  2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Nuri Akın'ı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ise Ragıp Akın'ı seçti.

Sinpaş GYO'da yönetim kurulu üye değişikliği!

Sinpaş GYO yönetim kurulu üyelerinden Osman Akyüz'ün yerine, genel kurul onayına sunulmak üzere Mahmut Sefa Çelik'in yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına karar verildi...

toplu yapıda yönetim planı oluşturulması Haberi

toplu yapıda yönetim planı oluşturulması

Toplu yapı yönetim planı!

Toplu yapıların yönetimi, ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulu tarafından sağlanıyor.


Yönetim planında blokların ve blok niteliğinde olmayan yapıların idare tarzı ayrıca belirtiliyor. 


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler, bu kapsamda yer alan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan toplu yapı kat malikleri kurulunca yönetiliyor. 


Yönetim tarzı ise, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Söz konusu yönetim planı ve değiştirilmesi ile ilgili hükümler, Kat Malikleri Kanunu kapsamında 70. maddede sıralanıyor.


Bu maddeye göre, yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlayıcı niteliğe sahip oluyor.


Madde 70 – 

Yönetim...