16 / 05 / 2024

toplu yapılara ilişkin özel hükümler

toplu yapılara ilişkin özel hükümler

Toplu yapılarda yönetici seçimi nasıl oluyor? Toplu yapılara ilişkin özel hükümler nelerdir? Sorularızın yanıtı haberimizde...

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

Uzman isim kiralık araçlara ilişkin tek tek uyardı: Araç kiralarken bu tuzağa sakın düşmeyin! Aman dikkat...

Araç fiyatlarının artmasından sonra araba almayı erteleyenler araç kiralamaya başladı. Ancak bir internet sitesinde Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam vatandaşları araç kiralamaya ilişkin uyardı. İşte detaylar...

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Avcılar'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Avcılar ilçesi, Avcılar Tem ve D-100 arası bir kısım tescil dışı alan ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Ev sahipleri ve kiracılara önemli uyarı! O ceza yanlış kişiye kesiliyor

Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetimler sıkılaştı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanıyor. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını ifade edilirken Avukat Selen Karataş'tan önemli açıklama geldi.

Tuzla Orhanlı Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, Orhanlı Mahallesi Nazım İmar Planı'na plan notu ilavesi ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 17.10.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Ataköy'deki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Merkez Ataköy Revizyon Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy'deki bazı Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

toplu yapılara ilişkin özel hükümler Haberi

toplu yapılara ilişkin özel hükümler

Toplu yapılarda yönetici seçimi!

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, toplu yapılarda yönetici seçimi blok kat malikleri kurulu tarafından yapılıyor. Eğer toplu yapılar, blok niteliğinde değilse de yine kat malikleri kendilerine özgülenen ortak alan ve tesisler için yönetici atayabiliyor.


Konu ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu'nun on dokuzuncu bölümü kapsamında yer alan 71. maddede yer alıyor. Söz konusu madde aşağıda yer alıyor.


Yönetici ve denetçi atama

Madde 71 – 

Yönetim planında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. 


Blok yöneticisi ve denetçisi, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde olmayan yapıların ortak...