08 / 05 / 2024

Toplumsal olaylar

Toplumsal olaylar

Türkiye'de yaşanan toplumsal olaylar ve de Ortadoğu'da meydana gelen karışıklıklar, Türk turizmini olumsuz yönde etkilerken, Türkiye Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ikinci ülkesi oldu...

Bankalar artık toplumsal faydaya göre not alacak! Vatandaşlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bankalara toplumsal faydalarına göre not vermeye başlanacağını bildirdi. Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun X sosyal medya hesabından paylaşıtığı o gelişmeye gelen yorumlar... 

Gıda fiyatlarındaki ani artışlar sıklaşacak! Aşırı hava olayları gıdada arz sorununu tetikler!

Dünyada sıklığı giderek artan hava olaylarının gıda fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olabileceği beklenirken, ekonomistler meydana gelebilecek arz sorunlarıyla mücadele etmek için kısa ve uzun vadede politikalar geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Kazakistan'da yaşanan olaylar kripto paraları nasıl etkiledi?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Kilislioğlu bugün kaleme aldığı yazısında Kazakistan'daki yaşanan olaylar sonrasında kripto para madenciliğinin nasıl etkilendiğini yazdı.

Burcu Esmersoy: Kiraya zam olaylarının şimdi çıkması saçma oldu!

Geçtiğimiz yıl Tarabya'da aylık kirası yaklaşık 30 bin TL olan bir villaya taşınan sunucu Burcu Esmersoy'a ev sahibi tarafından yüklü bir zam yapıldığı gündeme gelmişti. Esmersoy, "Zaten yazın kontratım yenilenecek. Zam olaylarının şimdi çıkması saçma oldu" dedi.

Konut piyasasında küresel çapta düşüşe neden olan olaylar!

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) birçok sektörü olduğu gibi konut sektörünüde etkiledi. Koronavirüs salgını dünyayı küresel çapta etkileyen olaylar arasına girdi...

Gezi olayları Türk ekonomisine ağır hasar verdi!

Jeopolitik konumu, nüfusu, küresel siyasette söz sahibi pozisyonu ve güçlü ekonomisinin getirdiği sonuç olarak tarih boyunca birçok iç ve dış saldırıya maruz kalan Türkiye'de, sadece Gezi olaylarının ekonomik maliyeti 100'lerce milyar doları buldu.

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

Kötü yapılaşma mevzuat değil, toplumsal bilinç meselesidir!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Depreme karşı tedbirler alınmaktadır. Kötü yapılaşma sadece mevzuat değil, aynı zamanda bir toplumsal bilinç meselesidir." dedi.

İstanbul'da yaşanan hava olayları ve sellerin nedeni aşırı betonlaşma!

Uzmanlar, İstanbul’da son dönemde sık sık yaşanan aşırı hava olayları ve selleri aşırı betonlaşmaya bağlıyor. Peki 2030'da nüfusu 17 milyona yaklaşması beklenen İstanbul, bu nüfus artışını karşılayabilecek mi?

Gaziosmanpaşa Mevlana'da kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar!

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar yaşanıyor. Gaziosmanpaşa, Mevlana ile ilgili olarak verilmiş olan "Riskli Alan" kararı ve "Acele Kamulaştırmaya" ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarının iptali istemiyle Danıştay'da davalar açıldı...

Toplumsal tercihler inşaat sektörünü şekillendiriyor!

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, toplumsal tercihler ve tüketici davranışlarındaki değişikliklerin inşaat sektörünü şekillendirdiğini söyledi.

Toplumsal olaylar Haberi

Toplumsal olaylar


Türkiye'de yaşanan toplumsal olaylar ve Ortadoğu'daki karışıklıklar, Türk turizmini olumsuz yönde etkilerken, Türkiye Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ikinci ülkesi oldu. Protesto eylemlerinin otellere zararının 13 milyon Avro'yu aştığı bildirildi. Öte yandan gerilemeye karşın yine de Türkiye açısından sevindirici gelişmeler de yaşandı. Türk turizminin lokomotif şehirlerinden İstanbul'da ekim ayında, otel doluluk oranları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 artış göstererek yüzde 67,6 olarak gerçekleşti. 


2013 yılı ile karşılaştırıldığında ise kısmi bir gerileme yaşandı. İstanbul'da 2013 yılının aynı ayında bu oran yüzde 67.2 olmuştu. İstanbul'da ortalama günlük satılan oda bedeli de 152.5 Avro olarak gerçekleşti ve 2013'e göre yüzde 3,9'luk bir düşüş gösterdi. Ocak-ekim döneminde ise İstanbul'da doluluk oranları yüzde 67,8'den yüzde 65,8'e, günlük satılan oda bedeli de...