05 / 05 / 2024

Torba Kanunda emlak sektörü için neler var

Torba Kanunda emlak sektörü için neler var

Torba Yasa inşaat, emlak ve konut sektörü için ne gibi düzenlemeler getiriyor? Torba Yasa ile inşaat sektöründe neler değişecek? Torba Kanun inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? İşte Torba Yasada inşaat sektörünü ilgilendiren o düzenlemeler...

1938 yılında Milli Emlak taksitleri 15 sene uzatılmış!

1938 yılında Milli emlak taksitlerinin toplanması konusundaki kanunda değişiklik yapılması istenmiş ve bu kapsamda taksitlerin 15 sene daha uzatılmasına karar verilmiş.

Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli şartlar!

Emlak vergisi ödemelerinden bazı mükellefler muaf olabiliyor. Emlak vergisi muafiyet uygulaması kanunda açıklanıyor. Peki, emlak vergisinden muaf olmak için gerekli şartlar nelerdir?

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

2020 emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs sebebiyle alınan tedbirlerin açıklandığı Torba Yasa maddelerinden biri de işyeri sahipleri kira alamayacağı oldu. Ev ve iş yerleri sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Şimdi kira ile geçinen vatandaşlar ise emlak vergisinin ertelenip ertelenmediğini araştırıyor...

Emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Meclis tarafından kabul edilen Torba Yasa ile koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yeri kiralarını ödemeyenler tahliye edilemeyecek ve kira sözleşmeleri feshedilemeyecek. Kira ile geçinen vatandaşlar ise "Nisan'da emlak vergisi ödemesi yapılacak mı?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı…

Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmeleri TBMM'de!

CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan ve görüşmeleri komisyonda tamamlanan Torba Kanunda Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmelerini göremediklerini ve bu sözleşmelerin karanlık bir kuyu olduğunu ifade etti.

Mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisi 2022'ye ertelendi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7159 sayılı Kanunda mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden tüketicilerle ilgili düzenlemeler de bulunduğuna dikkat çeken Avukat Doğan, mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisinin ertelendiğini söyledi...

Emlak vergisi borcu olanlara yeni hak!

Mayıs ayında çıkan 7143 sayılı borçların yapılandırılmasına ilişkin yasadan yararlanmak için aralarında emlak vergisi borcu bulunan 7.3 milyon mükellef başvuruda bulundu. Borcunu ödeyemeyenler için TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa teklifi görüşmelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

Emlak vergisinde fahiş artış tarih oldu!

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Bu uygulama ile emlak vergisinde fahiş artış tarih oldu.

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Emlak vergileri için yeni karar!

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı, Torba Yasa kapsamında 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emlak vergileri için yeni karar verildi. 

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa yürürlükte! Emlak sektöründe neler değişti?

Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı. İşte emlak sektörünü ilgilendiren maddeler...

Torba Kanunda emlak sektörü için neler var Haberi

Torba Kanunda emlak sektörü için neler var
Torba Kanun inşaat sektörüne neler getirecek?


Torba Yasa ile inşaat sektöründe neler değişecek? Torba Yasa inşaat sektörünü nasıl etkileyecek? Torba Kanun ile inşaat sektörü nasıl değişecek? Torba Kanun inşaat sektörünü nasıl düzenleyecek? Torba Yasa emlak piyasasını nasıl etkileyecek? Torba Kanun konut sektörünü nasıl düzenliyor? Konut sektörü Torba Yasa'dan nasıl etkilenecek? 


Torba Yasa'da inşaat sektörüyle ilgili neler var? Öğrenmek için...