04 / 05 / 2024

torba kanunda yapılan değişiklikler

torba kanunda yapılan değişiklikler

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, torba kanun ile gayrimenkulde yapılan değişiklikleri kaleme aldı. 

9 maddede Torba Tasarı ile gayrimenkulde yapılan düzenlemeler!

TBMM'ye sunulan Torba Tasarı'da gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bazı hükümler bulunuyor. İşte 9 maddede gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler..

Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler!

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?

Torba Yasa kentsel dönüşümü uçuracak!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören:“Torba Kanun ile 6306 sayılı Kanunda yapılan değişiklikler kentsel dönüşümü uçuracak” dedi.

Evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi!

Evlilikte mallara nasıl sahip olunacağına eşlerin yapacağı sözleşme ile karar verilebiliyor. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor. İşte evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi...

İşte Torba Yasa'da yapılan o düzenlemeler!

" Torba Yasa " olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı. İşte Torba Yasa'da yapılan o düzenlemeler...

Bebek'te doğal sit alanına yapılan inşaat yargıya takıldı!

İstanbul Bebek'te Boğaz'a bakan ve doğal SİT olan arazide yapılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vize aldı ancak yargıya takıldı. Mahkeme, ruhsatsız inşaatın yıkılmasına ve arazinin eski hale getirilmesine karar verdi.

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor!

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor. Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi

Keçi Adası'na yapılan inşaata çevrecilerden tepki!

Keçi adasına yapılan inşaatın çevreye zarar verdiğini belirten vatandaşlar, durdurulmasını istedi. Adadaki inşaata çevrecilerden tepki Marmaris Körfezi'ndeki Keçi adasındaki inşaat faaliyetleri, çevreci derneğinin tepkisine yol açtı.

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

torba kanunda yapılan değişiklikler Haberi

torba kanunda yapılan değişiklikler

Bugün yayımlanan Resmi Gazete ile 7061 sayılı Torba Kanun kabul edilmiştir. Birçok konuda düzenlemeler içeren Torba Kanun’un Gayrimenkul ile ilgili kısımları önemli değişiklikler içermektedir. 

1)    Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Kanunu’nun bazı maddeleri değiştirilmiştir. Buna göre;

a)    Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personelin kullandığı kamu konutları dışındaki konutların satılması yasal hale getirilmiştir. Kat mülkiyeti kurulmuş kamu konutları bağımsız bölümler halinde kurulmamış olanlar bir bütün olarak üzerindeki yapılarla birlikte satılabilecek. Mevcut bağımsız bölümlerin satışında bu kamu konutlarında oturan personele öncelikli satın alma hakkı getirilmiştir. 
b)    26.04.2012 tarihi itibariyle belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait Tarım arazilerini 30.03.2014 tarihi itibariyle en az 3 yıldan fazla süredir tarımsal...