02 / 05 / 2024

torba tasarı 2018

torba tasarı 2018

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

TBMM'de konut desteği görüşülecek!

TBMM, önümüzdeki torba tasarı için yoğun mesai yapacak. TBMM'de konut desteği görüşülecek. Ayrıca Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da 6 Mart Salı günü görüşülecek..

Torba Tasarı bugün komisyona gelecek!

Torba Tasarı olarak adlandırılan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda yer alan düzenlemeler bugün komisyona gelecek. 

Süryanilere mal varlıkları iade ediliyor!

Torba Tasarı'ya göre daha önce kamuya devredilen Süryani Cemaati’nin mal varlıklarının bir kısmı geri veriliyor.

İmar affı ile kentsel dönüşüm düzenlemesi torba tasarıya ekleniyor!

Büyüklüğü şimdiden 80 maddeye ulaşan torba tasarıya yeni maddeler ekleniyor. Kamuoyunda imar affı olarak bilinen düzenlemenin ve kentsel dönüşümle ilgili maddelerin, KHK yerine, torba tasarıya eklenebileceği ifade edildi.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor!

Tabanlıoğlu Mimarlık “housEmotion” enstalasyonu ile 4-23 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Gebze'ye Tasarım Vadisi kurulacak!

Resmi Gazete yayınlanan 2018-2020 Tasarım Stratejisi ve Eylem Planı’na göre Gebze'de Tasarım Vadisi kurulacak. Vadi kapsamında yapılar kurularak tasarımcıların ve sanayinin etkileşim içerisinde faaliyet göstermeleri sağlanacak.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

2018 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak adına DASK tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

İmar affından yararlanma şartları 2018!

TBMM'ye sunulan yasa tasarısı ile imar affı geliyor. Peki, hangi binalar imar affından yararlanabilecek? İşte imar affından yararlanma şartları 2018..

İmar barışı torba yasa 2018!

İmar barışı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında yer alıyor..

NEF Kandilli ödeme planı 2018!

NEF Kandilli ödeme planı 2018 detayları haberimizde yer alıyor. 406 daireden meydana gelen projenin mimari tasarımı Emre Arolat'a ait. 

Torba yasadan öne çıkanlar!

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 7103 sayılı Kanun, 27 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yasa ile birçok konuda değişiklikler ve yenilikler yapıldı. 

torba tasarı 2018 Haberi

torba tasarı 2018

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın   birinci maddesinde, kabul edilen önergeyle değişiklikler yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan bu düzenlemelerin kapsamında, emlak sektörüne yönelik yeniliklerde getirdildi. İşte, o düzenlemeler.. 

1-) Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince haczedilen mal üzerindeki hacizler şu şartların sağlanması halinde kaldırılacak:

"Hacizli malın ilgili kanunda sayılan mallardan olması. Hacizli mala biçilen değer ile yüzde 10 fazlasının, ilk sırada haciz tatbik eden tahsil dairesine ödenmesi. Hacizli mala ilişkin takip masraflarının ayrıca ödenmesi. Hacze karşı dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgeçilmesi."

Haczin kaldırılması halinde aynı mala, haczin kaldırıldığı tarihten itibaren üç ay müddetle haciz tatbik edilemeyecek.

2-) Yenilenebilir enerji kaynakları teşvik ediliyor
Apartmanlarda yer alanlar dahil olmak üzere, konutların çatı veya cephelerinin...