16 / 05 / 2024

Torba tasarı kabul edildi mi

Torba tasarı kabul edildi mi

Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Sosyal medyaya yaş sınırlaması! 15 yaş altındakilere veli izni getirildi!

Çocukların korunması amacıyla 15 yaş altı kullanıcıların sosyal medya platformlarına kaydolmasını ve kullanmasını veli iznine tabi tutan tasarı kabul edildi.

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

Torba teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi!

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba teklif, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenleme getiriyor..

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

DSİ Kanunu Tasarısı Tarım Komisyonu'nda kabul edildi!

DSİ Kanunu Tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

KDV tasarısı TBMM'de kabul edildi!

KDV Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik içeren tasarının 8 maddesi kabul edildi. Tasarıda yer alan maddeye göre arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek..

Kantinlerin kiraya verilmesi KDV dışı tutulacak!

"Torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü TBMM'de kabul edildi..

Torba Tasarı'da sektöre yönelik yeni maddeler kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

Torba tasarı kabul edildi mi Haberi

Torba tasarı kabul edildi mi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

Kanuna göre, belirlenen süre içerisinde köylerde binalarını yapmayan ya da taksitlerini ödemeyen hak sahipleri ile 31 Aralık 2020 tarihinden önce süreleri dolacak hak sahiplerine, binalarını yapmaları veya taksitlerini ödemeleri amacıyla 31 Aralık 2020'ye kadar ek süre verilecek. Ancak bu süre içerisinde de binanın yapılmaması veya taksitlerin ödenmemesi durumunda, taşınmazlar köy tüzel kişiliği adına, tüzel kişiliğini kaybeden köylerde ise ilgili belediye adına resen tapuda tescil edilecek.

Gayrimenkul sermaye iratlarına yönelik mükelleflerin gerçek giderlerine karşılık olmak üzere hasılatının yüzde 25'i oranında uygulanan götürü gider oranı yüzde 15'e düşürülecek.

 

Emlak vergisinde değişiklik


Emlak Vergisi Kanunu'na geçici madde eklenerek, takdir...