07 / 05 / 2024

torba tasarı kaçak yapı

torba tasarı kaçak yapı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, "Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, Kanal İstanbul " ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısını kabul etti.

Kaçak yapı satışının ve kiralanmasının önüne geçilecek!

AK Parti'nin Meclis'e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenleme yapılacak...

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

Kaçak emlakçıların sayısı arttı!

Kaçak emlakçıların sayısında artış yaşandı. Yeni hazırlanan emlak danışmanlığı yasa tasarısı ile bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Vergisel teşvikler getiren Torba Tasarı kabul edildi!

İşletmeler, yatırımcılar ve ihracatçılara vergisel teşvikler getiren ve borç yapılandırmasında süreyi kaçıranlara yeni imkanlar getiren "Torba Tasarı", TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik!

Torba yasa ile kaçak yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla bazı aboneliklerin geçici süreyle izin veriliyor. İşte Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik..

Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016?

2016 Torba Yasa ile kaçak yapıların su aboneliğine düzenlemeler getirildi. Peki, kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa kaçak yapı su aboneliği esasları...

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..

Bakanlıktan kayıp-kaçak enerji için yeni yasa!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bir Yasa Tasarısı hazırlanmıştır. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun, hukuk devleti ve adalet anlayışına aykırı bulduğu kayıp-kaçak bedelinin tahsil edilmesinin güvence altına alınması hakkında;

Kayıp-kaçak bedeli tüketiciden geri alınacak!

Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören tasarı önceki gün TBMM’ye sunuldu. Tasarıda, elektrikte kayıp kaçak bedellerine yönelik açılacak davaların önüne geçmek için ilginç bir hüküm de yer aldı

Kayıp-kaçak bedeli tüketiciden geri alınacak!

Dava açanlara ödenen kayıp-kaçak bedeli faturalandırılarak tüketiciden geri alınacakElektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 15 maddelik tasarı önceki gün hükümet tarafından TBMM’ye sunuldu.

Kayıp-Kaçak'ta gözden kaçan ayrıntılar!

Kayıp - Kaçak'ta başka ayrıntılar da ortaya çıktı. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun (EPDK) hazırladığı tasarıya göre, şirketlerinin değişmesini istediği kaçak oranlarındaki değişimin faturasını da tüketici ödeyecek.

Elektrik kayıp-kaçak bedeli geri alınması iptal mi oluyor?

Elektrik faturalarındaki tartışmalı kayıp - kaçak bedelini yasal zemine oturtmak için hazırlanan tasarı, dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri gibi harcamalarının tüketiciden tahsil edilmesinin önünü açıyor..

torba tasarı kaçak yapı Haberi

torba tasarı kaçak yapı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, "Şanlıurfa'ya 'İstiklal Madalyası' verilmesi, zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, 'Kanal İstanbul', 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısını kabul etti.


KANAL İSTANBUL

Tasarıyla, "Kanal İstanbul" ve diğer su yolları için yasal düzenleme getiriliyor.

Tasarıyla, ilgili kanunda "su yolu" tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. "İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi", su yolu olarak tanımlanıyor.


Yapılacak su yoluna isabet eden Hazine ve özel idareye ait arazi ve arsaları, kamu gereksinimi ve kamu yararı nedeniyle belediye ile özel idarelerce satılamayacak başka bir maksat için kullanılamayacak. İnşa edilecek su yolları, düzenleme ortaklık payından karşılanacak.


İstanbul Avrupa...