29 / 04 / 2024

torba yasa kaçak yapı

torba yasa kaçak yapı

2016 Torba Yasa ile kaçak yapıların su aboneliğine düzenlemeler getirildi. Peki, kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa kaçak yapı su aboneliği esasları...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

İBB arazilerindeki kaçak yapılar için İBB Emlak Müdürlüğü'nden teklif!

İstanbul’da İBB’ye ait parseller üzerinde kaçak olarak yapılan ve imar barışından faydalanan binlerce yapı, tapusunu alamadı. Çünkü İBB’nin bakanlıktan “yapı kayıt belgesi” almış hak sahiplerine arazileri yasa çerçevesinde doğrudan satma girişimine, AKP-MHP grubundan izin çıkmadı.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Kaçak yapı satışının ve kiralanmasının önüne geçilecek!

AK Parti'nin Meclis'e sunması beklenen yeni torba yasa teklifiyle kaçak yapılarla mücadele amacıyla kaçak yapıların satışının ve kiralanmasının engellenmesine dönük yeni bir düzenleme yapılacak...

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

Kaçak emlakçıların sayısı arttı!

Kaçak emlakçıların sayısında artış yaşandı. Yeni hazırlanan emlak danışmanlığı yasa tasarısı ile bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Sema Çelebi kaçak inşaat yaptırmak suçuyla gözaltına alındı!

İstanbul’da kaçak inşaat yaptırmak suçundan hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve yakalama kararı bulunan, magazin dünyasının yakından tanıdığı isimlerden 61 yaşındaki Sema Çelebi, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde gözaltına alındı.

İzmir Deniz Projesi kapsamında yapılan çalışmalar kaçak mı?

Büyükşehir Belediyesi İzmirdeniz Projesi kapsamında toplamı binlerce tonu bulan kaya parçalarını, Bakanlık onayı gelmeden, kaçak olarak sahil şeridine döktü. Uygulamayla yasa ve yönetmelikler yok sayıldı

Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik!

Torba yasa ile kaçak yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi şartıyla bazı aboneliklerin geçici süreyle izin veriliyor. İşte Torba yasa ile kaçak yapılara bağlanacak 3 abonelik..

Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016?

2016 Torba Yasa ile kaçak yapıların su aboneliğine düzenlemeler getirildi. Peki, kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa kaçak yapı su aboneliği esasları...

torba yasa kaçak yapı Haberi

torba yasa kaçak yapı

Kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016?

Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor.


Kaçak yapıların elektrik ve su abonelikleri mesken üzerinden verilmiyor. Bu nedenle kaçak yapıda ikamet eden kimseler, şantiye üzerinden aboneliğini ya da geçici olarak su aboneliğini kullabiliyordu.


Ancak 2016 Torba Yasa ile kaçak yapıların su aboneliğine düzenlemeler getirildi. 23 Mart'ta Meclis'e sevkedilen tasarıda, kaçak yapılara, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve ilgili ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla, elektrik ve su bağlanacak. 


Bu düzenleme ile kaçak yapılarda oturanlar kimselerin elektrik konusunda yaşadığı mağduriyet de giderilmiş olacak.


Torba Yasa kapsamında ayrıca, 26 yaşına kadar pasaport harcı alınmayacak, iş kuran gence 3 yıl vergi yok,...