30 / 04 / 2024

torba yasa kayıt dışı işlemler

torba yasa kayıt dışı işlemler

Torba yasayla birlikte ilk kez ev sahibi olacakların ev alma hayalleri gerçeklik kazanacak. Yasa ile gayrimenkul alanında yaşanan kayıt dışı işlemler son bulacak ve sektör şeffaflaşacak.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Yapı kayıt belgeli Hazine taşınmazlarını satın alma fırsatı!

AK Parti Grubu, çevre ve şehircilik alanında bir dizi uygulama değişikliği için 28 maddelik yasa teklifi hazırladı. Teklif kapsamında yapı kayıt belgesi alınan Hazine taşınmazını satın almak isteyenlere 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru süresi veriliyor.

Yapı Kayıt Belgesi için artık daha az para ödenecek!

Mevzuata aykırı yapılar için imar Barışına müracaat ederek Yapı Kayıt Belgesi almak isteyenler daha az para ödeyecek...

Avrasya GYO, Arnavutköy'deki arsası için Yapı Kayıt Belgesi alıyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili Arnavutköy ilçesi Deliyunus Mahallesi Türkmen mezarlığı mevkiinde bulunan arsası için Yapı Kayıt Belgesi alıyor...

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. İşte Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği değişiklik yönetmeliği 2018...

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler!

İmar barışı ile iskansız yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesi aldıktan sonra ne olacak?

Yapı kayıt belgesini nereden alacağım?

İmar barışında başvurusu onaylananlar Yapı Kayıt Belgesini nereden alacak? Siz de "Yapı kayıt belgesini nereden alacağım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Çiftçi Towers da yapı kayıt belgesi aldı!

İstanbul Zincirlikuyu’da hayata geçirilen ve Mart ayında kaçak yapılaşma sebebiyle mühürlenen Çiftçi Towers da imar barışından faydalanıp yapı kayıt belgesi aldı.

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Tapu kayıt örneği verilmesinde harç hakkında genelge!

Tapu kayıt örneği verilmesinde harç hakkında genelge gereğince, harç tahsil edilmeyen murislerden de tapu kayıt örneği ücretinin alınması gerekiyor...

Tapu kayıt örneği harcı 2018!

Murisler dahil tapu kayıt örneği alan kimselerden belge örneklerinin beher sayfasından fotokopiler da dahil olmak üzere harcın alınması gerekiyor. Peki, Tapu kayıt örneği harcı 2018 ne kadar?

TOKİ Tokat Emekli Evleri için ön kayıt kuyruğu!

TOKİ'nin Tokat’ta satışa çıkaracağı 292 konut için emekliler, banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ön kayıt yaptırmak isteyen vatandandaşlar banka şubesi önünden ayrılmadı. 

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır?

Yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için bedelin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Peki, kimler ne kadar ücret ödeyecek? Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır?

torba yasa kayıt dışı işlemler Haberi

torba yasa kayıt dışı işlemler

Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen 6637 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" onaylandı. Torba yasayla birlikte ilk kez ev sahibi olacakların ev alma hayalleri gerçeklik kazanacak. Yasa ile gayrimenkul alanında yaşanan kayıt dışı işlemler son bulacak ve sektör şeffaflaşacak. 


Yetkililer, Kamuoyunda "torba yasa" olarak adlandırılan "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un gayrimenkul sektörüne etkisini mercek altına aldı.Torba yasanın özellikle orta ve orta alt segmentin konut talebini karşılayacağını belirten Emre Erol; "Yasa bugüne kadar kiracı statüsünde olan vatandaşları mülk sahibi yapmak, konut sektörüne talebi arttırmanın yanı sıra vatandaşın yastık altı birikimlerini değerlendirmesi için iyi bir fırsat. Yasanın gayrimenkul sektörüne sağlayacağı yararı uzun vadede hissedeceğiz. Geçtiğimiz yıl açıklanan rakamlara göre 400 bin kişi...