07 / 05 / 2024

torbalı karayolu

torbalı karayolu

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir-Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi..

İzmir Torbalı'daki taşıt altgeçidi tamamlanıyor!

İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm başladı!

İzmir Torbalı'da inşaat sektörü hızla ilerlerken kısa sürede yapılan yeni binalar ile ilçenin çehresi değişiyor. Bu nedenle Torbah'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar, Atalan gibi İzmir-Aydın karayolu üzerinde ve yakınında bulunan yerleşim alanları dönüşüyor.

İzmir-Aydın karayolu inşaat sektörünün en gözde merkezi!

İzmir-Aydın karayolu, İzmir Torbalı'nın inşaat sektörü ve yatırımcılar açısından en gözde bölgesi haline geldi. Firmalar bu bölgede yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

Torbalı Ayrancılar Egekent Mevkii'ndeki konutlar için plan tadilatı yapıldı!

Torbalı'da, geçtiğimiz günlerde ilçe belediyesinin yaptığı plan tadilatı ortalığı karıştırdı. Ayrancılar Egekent Mevkii'nde dere yatağında kalan konutlar için yeni ıslah çalışması yapılması ve imar yoğunluğunun arttırılmasına karar verildi.

Erzurum - Iğdır karayolu ulaşıma kapatıldı!

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle tıkanan menfezin açılması için Iğdır-Erzurum karayolu ulaşıma kapatıldı. 4 gün önce etkili olan yağışlarda karayolundaki menfez tıkanmıştı.

E5 karayolu üzerindeki Yürüyüş Parkı projesi hayata geçti!

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul’un en yoğun trafiğinin yaşandığı E5 karayolu üzerindeki güzergâhta yapımı tamamlan yürüyüş parkını Bahar Şöleni ile hizmete açtı.

Torbalı Pancar Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Torbalı ilçesine bağlı Pancar Mahallesi'nde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 13 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı 11 Haziran 2015 tarihinde askıdan inecek...

Torbalı'da doğalgaz için ilk kazma vuruldu!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in seçim vaatleri arasındaki 'Atatürk Mahallesi'ne doğalgaz verilmesi' çalışmalarına başlandı. İlk kazma törenle vuruldu. Başkan Görmez Atatürk mahallesi sakinleri tarafından davul zurnayla karşılandı...

Torbalı Atatürk Mahallesi'nde doğalgaz çalışmaları başladı!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez mutlu günlerinden birini daha yaşadı. Seçim vaatleri arasında bulanan Atatürk Mahallesi’ne doğalgaz verilmesi çalışmalarına başlandı.İlk kazma törenle vuruldu.

İzmir Torbalı yeni SGK binasının temeli atıldı!

İzmir’in Torbalı ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Geçtiğimiz günlerde Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi projesine başlanan Torbalı ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının da temeli atıldı.

Adnan Yaşar Görmez: Torbalı'ya 400 yeni sanayi tesisi kurulabilir!

Torbalı'da 600 sanayi tesisi olduğunu ve sanayi alanlarında 400 yeni tesisin kurulabileceğine işaret eden Torbalı Belediye Başkanı Görmez, 150 bin nüfuslu ilçede her yıl 10 bin göç alınmasına rağmen işsizliğin olmadığını söyledi.

1996 yılında E-5 Karayolu için kavga!

1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Tuzla-Harem arasındaki E-5 Karayolu'nun ortasından hızlı tramvay geçirme projesinin Karayolları Genel Müdürü tarafından engellenmesi polemik yaratmış.

Torbalı Çaybaşı kentsel dönüşümü bekliyor!

Torbalı Çaybaşı Yeni Mahalle’de vatandaşlar bir türlü başlamayan Kentsel Dönüşüm çalışmalarını bekliyor. Çaybaşı Mahallelilerinin tek isteği bir an önce daha sağlıklı bir ortamda yaşamaya başlamak.

torbalı karayolu Haberi

torbalı karayolu

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir-Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi. Kısıkköy'den başlayıp Belevi'ye kadar uzayan 47,5 kilometrelik yolun duble yol olarak yeniden yapılacağını duyuran Başkan Görmez, dev projenin 1 ay içerisinde başlayacağını vurguladı. Bu çalışma ile Ayrancılar, Kuşçuburun ve Pamukyazı bölgeleri de rahat bir nefes alacak.

Hergün on binlerce aracın kullandığı İzmir-Aydın karayolu, yaklaşık 25 yıl önce otoyolun açılmasıyla eski hareketliliğini kaybetti. Ancak, ilçe ve mahallelerle bağlantılar için kullanılan eski yol önemini koruyor. Torbalı sınırlarında, Türkmenköy'den başlayan yol Pamukyazı Mahallesi'ne kadar uzanıyor. Torbalı'nın içinden yaklaşık 30 kilometre devam eden yolda, her yıl yüzlerce trafik kazası meydana geliyor. Maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü kazaların sayısı bir hayli...