02 / 05 / 2024

Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi

TORTUM Şelalesi’nin kaynağı olan Tortum Gölü’ndeki mikro alglardan biyodizel enerji üretilecek. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp konuyla alakalı açıklama yaptı...

Tortum Şelalesi eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor!

Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi, 22 metrelik genişliği, 48 metre yüksekliği ve eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Tortum Şelalesi’nin suları, eriyen kar suları nedeniyle özellikle mayıs-temmuz döneminde gür akıyor.

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Düden Şelalesi ve Çayı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Kepez ve Muratpaşa ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Düden Şelalesi ve Çayı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...

Şarlak Şelalesi Doğal Sit Alanı'na kesin koruma!

Osmaniye İli, Sumbas İlçesi sınırları içerisinde bulunan Şarlak Şelalesi Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kenan Evren’in köşkü kafeterya oldu!

Antalya Kurşunlu Şelalesi'nde 1980'li yıllarda Kenan Evren için, 7 küçük şelaleciğin olduğu alanda inşa edilen ve helikopter pisti yer alan iki katlı köşk kafeterya olarak kullanılıyor.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Muradiye Şelalesi'nin çevresi için 4.5 milyon liralık proje!

Van'ın önemli turizm değerlerinden biri olan Muradiye Şelalesi için özel proje geliştirildi. Şelalenin çevresindeki 75 dönüm arazi üzerinde 4,5 milyon liralık proje hayata geçirildi.

Muradiye Şelalesi çevresine dev proje!

Van'daki Muradiye Şelalesi, Muradiye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan dev projeyle ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.

Bereket Şelalesi Gıda İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bereket Şelalesi Gıda İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Alhafez, Abdulhadı Alhafez ve Abdulrafea Alhafe ortaklığında kuruldu.

Erzurum Tortum Gölü'ne cam teras yapılacak!

Erzurum'da, Tortum Gölü üzerine "Cam Teras" inşa edilecek. 12,3 metre uzunluğuyla cam seyir terası Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı terası olacak.

Türkiye'nin 223. tabiat parkı Mardin'de ilan edildi!

Mardin'in Derik ilçesinde GAP Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu 527 dekarlık alan, Bakan Veysel Eroğlu'nun imzası ile koruma altına alındı. Park, Türkiye'nin 223. tabiat parkı ilan edildi...

Erzurum Tortum Konutları'nın temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentteki çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Erzurum Tortum'da kentsel dönüşüm başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde altın çağını yaşıyor.

Tortum Şelalesi Haberi

Tortum Şelalesi

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin hazırladığı doğal su kaynaklarından biyodizel üretimi projesinin Erzurum’daki Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenmesi kararlaştırıldı. Tortum Gölü’ndeki biyodizel üretiminde kullanılabilen foto sentetik organizmalar alınacak ve laboratuvar ortamında çoğaltılacak. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, "Tortum Gölü bizim için bölgemiz için son derece önemli bir kaynak. Gölde yerleşik tür olan tek hücreli canlılar yoğun olarak bulunmakta. Bunlar kış şartlarında canlılıklarını kaybettiği için fakültede kültür ortamında bunları kış periyodunda da çoğaltacağız. Belli bir yoğunluğa geldiğinde araştırmaları başlatacağız. Bunlardan yağ ekstreleri elde edeceğiz ve sonrasında bu yağ ekstrelerinden biyodizel üretimi kaynaklarını araştıracağız" dedi.



"Yüksek bütçeli bir proje" diyen Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, şöyle devam etti: "Bu proje içerisinde Tortum Gölü’nü hedef almamız, gölün gün geçtikçe...