04 / 05 / 2024

torunlar kazası

torunlar kazası

Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center inşaatında, 5 ay önce de benzer kaza yaşanmış ancak kapatma yerine para cezası verilmişti. Peki kapatma cezası verilmiş olsaydı bu kaza olur muydu?

Torunlar'ın asansör kazasında yeni gelişme!

Milli Gazete’nin “Torunlar yaşasın diye evlatlar ölüyor” manşetiyle Türkiye’de vicdanlara seslendiği Mecidiyeköy’deki asansör kazasında yeni gelişme. 10 işçinin hayatını kaybettiği kazada, TOKİ görevlileri hakkında iddianame hazırlandı.

Torunlar AVM'de soruşturma kararı!

İstanbul'da Torunlar AVM inşaatında meydana gelen asansör kazasında 10 işçinin can vermesine ilişkin soruşturma izni verilmemesi yönündeki karar Danıştay Birinci Dairesi tarafından kaldırıldı.

Torunlar GYO'nun davası 22 Ocak 2016'ya ertelenedi!

Torunlar Center'da 10 işçinin can verdiği asansör kazası sonrası açılan davanın 6. duruşmasında 12'si Torunlar GYO firmasında görevli 25 sanığın tutuksuz yargılanmasına devam kararı verildi.

Torunlar'dan 5 milyon TL bağış kararı!

Bir yıl geçti. Dün, 10 işçinin, asansörde, 32. kattan düşerek öldüğü Torunlar Center kazasının yıl dönümüydü. Aziz Torun, 16 Haziran 2015 tarihli Ticaret Sicili'ne göre, bağış tutarının bu yıl için revize edilerek 5 milyon TL'ye çıkarılmasını öneriyor.

Torun Center asansör kazasında duruşma 20 Şubat'a ertelendi!

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına Torunlar GYO tarafından yapılan inşaatın 32. katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazası davasında duruşma yapıldı.

Torunlar asansör kazası davası sürüyor!

Torunlar Center'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına dair hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Şantiye alanında ise inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Torunlar GYO'dan 1.6 milyon liralık ceza açıklaması!

TORUNLAR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Mecidiyeköy'deki 10 işçinin ölmesiyle sonuçlanan asansör kazası sonrası bakanlık tarafından 1,6 milyar liralık ceza kesildiği haberini yalanladı...

Torunlar İnşaat'ın sahiplerine takipsizlik!

Savcılık, 10 işçinin öldüğü asansör kazasıyla ilgili 25 şüphelinin 22.5 yıla kadar hapsini isterken Torunlar İnşaat'ın sahiplerine takipsizlik verdi. İddianamedeki 'olay bildirim formları' ise faciaya hep ramak kaldığını gösterdi...

Torunlar'a asansör kazasında takipsizlik!

İstanbul Mecidiyeköy'deki Torun Center inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasının yaşandığı inşaatın sahibi Torunlar İnşaat'ın sahiplerine açılan davada takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Torunlar'a 300 bin TL'lik tazminat davası!

Mecidiyeköy’deKi Torunlar İnşaat'ta 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasında ölen işçilerden Murat Usta’nın 13 günlük kızı Eslem Gizem için 300 bin TL’lik tazminat istendi...

KİPTAŞ Finanskent 2 ertelendi, Torunlar ortak arıyor!

Torunlar GYO, KİPTAŞ ihalesinde aldığı 4 bin 188 konutluk Finanskent 2 projesine ortak arıyor. Mecidiyeköy Torun Center'da yaşanan asansör kazasından sonra yol haritası değişen Torunlar GYO, Finanskent 2'de satışlara ne zaman başlayacak?

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Ölen işçinin ailesinden Torunlar'a rekor tazminat davası!

Şişli'deki Torun Center inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçiden biri olan Murat Usta'nın ailesi, Torunlar ve Nur Yapı şirketleri aleyhine 820 bin liralık tazminat davası açtı

torunlar kazası Haberi

torunlar kazası


Türkiye, İstanbul’da 10 işçinin canına mal olan iş cinayetiyle birlikte, ‘iş güvenliğini’ bir kez daha tartışmaya açtı. Facianın yaşandığı şantiyede 5 ay önce de benzer kaza olması ancak kaza sonrası şantiyeye iş durdurma değil sadece para cezası verilmesi; “Kapatma cezası verilmiş olsaydı bu kaza olmaz mıydı” sorusunu gündeme getirdi. Tüm bu tartışmaların nedeni ise Çalışma Bakanlığı’nın bu yıl başında müfettişlere verdiği talimat. 



TEFTİŞE ARA VERİN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Ocak 2014 tarihli talimatı, “2014 yılında iş sağlığı ve güvenliği yönünden yürütülecek programlı teftişlere ilişkin uygulama esaslarını” içeriyor. Tüm teftiş kurulu üyelerine gönderilen talimata göre, 2014 yılından itibaren bir işyerinde eksiklik görüldüğünde kapatma uygulanmayacak. Bunun yerine bir ay sonra müfettişce uygun görülen bir tarihe kadar teftişe ara verilecek. Teftiş tutanağında da...