02 / 05 / 2024

Tower Plaza kentsel dönüşüm

Tower Plaza kentsel dönüşüm

Osmangazi Belediye Meclisi’nde Tower Plaza ve stadyum tartışması yaşandı. Başkan Mustafa Dündar, Tower Plaza’nın 20 yıldır Bursa’nın kanayan yarası olduğunu ve bu meselenin kentsel dönüşümle çözüleceğini söyledi.

Flash TV binasının yıkımı durduruldu!

Bursa’da Flash TV binası olarak kullanılan ‘Tower Plaza’nın yıkımı için mahkeme kararını verdi. 18 katlı bina için yıkım durduruldu.

Bursa Tower Plaza’nın iki katı yıkıldı!

20 yıldır yıkılması gündeme gelen Bursa Tower Plaza’da yıkım süreci devam ediyor. Çatıdaki iş makineleriyle iki katın yıkımını tamamlandı.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

Bursa Tower Plaza'da yıkım başladı!

Bursa'da, Altıparmak Mahallesi Stadyum Caddesi'nde 20 yıldır boş duran ve riskli olduğu belirlenen Tower Plaza'da yıkım için çalışmalara başlandı...

Bursa Tower Plaza’da tahliye süreci başladı!

Bursa’da Altıparmak Mahallesi Stadyum Caddesi üzerindeki Tower Plaza’da yıkım için tahliye süreci başladı. 

Aze Tower Ümraniye'de teslimler 2018'de!

Aze Grup, kentsel dönüşüme geliştirdiği lüks projelerle katkı sağlamaya devam ediyor. Firma'nın Ümraniye'de hayata geçirdiği Aze Tower'da teslimler 2018'de yapılacak..

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Ali Boyraz, Burhan Şeker ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Başakşehir, Kayabaşı Mahallesi, Kayaşehir AVM Plaza'da kuruldu.

Bulvar Kentsel Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bulvar Kentsel Emlak Ticaret Limited Şirketi, Burhan Şeker ve Ali Boyraz ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Başakşehir, Kayaşehir AVM. Plaza'da kuruldu.

Osmangazi Tower Plaza sorunu dönüşümle çözülecek!

Osmangazi Belediye Meclisi’nde Tower Plaza ve stadyum tartışması yaşandı. Başkan Mustafa Dündar, Tower Plaza’nın 20 yıldır Bursa’nın kanayan yarası olduğunu ve bu meselenin kentsel dönüşümle çözüleceğini söyledi.

Bursa'da kaderine terk edilmiş inşaatlar!

Bursa’da, inşaatına 20 yıl önce başlanan devasa binalar, hukuki sorunlar ya da ticari kaygılar sebebiyle adeta çürümeye terk edildi. Stadyum Caddesi’nde Tower Plaza, Nilüfer’de Emniyet Müdürlüğü binası, Çelik Palas ek binası..

İnsay Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

İnsay Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi, İhsan Çulhalık Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Aralık'ta Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Çayır Caddesi, Üçgen Plaza'da kuruldu.

Kentsel dönüşümde Nilüfer mercek altında!

Konut ve Yapı Gazetesi’nin ‘Kentsel Dönüşüm Buluşmaları’ başlığında akademisyenleri ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiği toplantıda “Nilüfer’de Kentsel Dönüşüm” konusunu ele aldı.Crowne plaza’da kentsel dönüşüm tartışıldı.

Spine Tower projesinde bir ilk!

Amerika’daki Trump World Tower, Çin’deki Central Plaza, Tayland’daki Taipei101, Bahrey’deki Burj Al Khalifa gibi dünyanın en yüksek en dayanıklı yapılarında kullanılan “Yüksek Dayanımlı C80 Beton”Türkiye’de ilk kez Spine Tower’da kullanıldı.

Tower Plaza kentsel dönüşüm Haberi

Tower Plaza kentsel dönüşüm

Osmangazi Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı Mustafa Dündar başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, “6 yılı değerlendirme toplantısında, Stadyum Meydanı yapılırken keşke Tower Plaza da yıkılsaydı demişsiniz. Osmangazi ilçesinde yapılan bütün plan ve bütçeler belediye meclisinde tartışılıp karar verilmeli. Büyükşehir Meclisi’nde de dik duruş sergilenmeli. Stadyum ve Tower Plaza konusunda gerekli kararları Osmangazi Meclisi almalı” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Cevat Asa ise, stadyum çevresi olan alanın Bursa’nın elinden alınmak istendiğini ifade ederek, “Yeni bir Doğanbey faciası görmek istemiyoruz. Atatürk Stadyumu cumhuriyetimizin kurucusunun adını taşıyor. Biz Atatürk Stadyumu’nun ilk yapıldığı haliyle kalması, burada şenliklerin olmasını talep ediyoruz” diye konuştu.


“TOWER PLAZA KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE ÇÖZÜLECEK”


Stadyum ve Tower Plaza ile ilgili eleştirilere cevap veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar...