18 / 05 / 2024

TPAO sismik arama seferberliği

TPAO sismik arama seferberliği

Türkiye Petrolleri, karada ve denizde farklı yöntemler kullanarak yer altı enerji kaynaklarını saptamaya dönük dev bir seferberlik başlattı. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi denizde, 3 farklı ekip de karada araştırmalarına başlıyor...

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

TPAO KPSS 60 puan ile personel alıyor! 49 bin 775 TL maaş verecek! Aman başvuruları kaçırmayın!

TPAO, KPSS 60 puan ile Merkez ve Taşra Teşkilatlarında görevlendirmek amacıyla 68 personel alımı yapıyor. Başvurular bugün başladı. İşte detaylar...

TPAO günlük toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda kapasitenin giderek artırılacağını ifade etti. Bilgin, "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretirken, toplamda ise 5 milyon gaz üretiliyor” dedi.

AFAD, 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alıyor! KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli! Aman kaçırmayın!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartıyla 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.

Karadeniz’in iki şehrinde doğal gaz ve petrol müjdesi; Sismik çalışmalar başlıyor

Ordu'da gaz ve Rize’de petrol beklentileri sonrası ile sismik çalışmalara başlanacağı düşünüyor. İşte detaylar...

TPAO personel alımında flaş gelişme! TPAO personel alımının olacağı iller resmen belli oldu! İşte başvuru tarihi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 450 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Ardından TPAO personel alımının olacağı iller resmen belli oldu! Peki TPAO personel alımı başvuruları ne zaman?

TPAO tam 450 personel alımı yapacak! Az önce duyurdu! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 450 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki TPAO başvuru şartları neler? TPAO personel alımı başvuruları ne zaman? TPAO 2023 personel alımı detayları.

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

TPAO sismik arama seferberliği Haberi

TPAO sismik arama seferberliği


Türkiye Petrolleri, karada ve denizde farklı yöntemler kullanarak yer altı enerji kaynaklarını saptamaya dönük dev bir seferberlik başlattı. Bu kapsamda Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi denizde, 3 farklı ekip de karada araştırmalarına başlıyor. İleri sismik araştırma teknolojilerini kullanabilen Barbaros Hayreddin Paşa gemisi denizde 2 ve 3 boyutlu araştırmalar gerçekleştirerek olası petrol ve doğalgaz kaynakları için sondaj öncesi verileri toplayacak.


Türkiye Petrolleri ekipleri 2014 yılı boyunca 2 ve 3 boyutlu sismik veri toplama kapasitesine sahip olan Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ile başta Akdeniz olmak üzere Türkiye'nin uluslararası haklarının bulunduğu sularda sondaj öncesi sismik verileri toplayacak. Bu veriler ışığında olası petrol ve gaz yataklarının olduğu bölgelere sondaj çalışmaları yapılacak.


3 ayrı ekip ise karasal alanlarda sismik araştırmaları yapmak üzere farklı...