08 / 05 / 2024

trabzon 2014 ihracatı

trabzon 2014 ihracatı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki heyet, Trabzon Gümrük Müdürü İlhami Demirci'yi makamında ziyaret ederek, bölge ihracatı hakkında bilgi aldı.

Trabzon'da ithalat düştü, ihracat arttı!

Trabzon Gümrük Müdürlüğü'nde 2013'te yapılan ihracat, önceki yıla göre yüzde 18 artarak 696 milyon dolar, ithalat da yüzde 2.5 düşerek, 1 milyar 49 milyon dolar oldu

Doğu Karadeniz’den tam tamına 8 ayda 132 ülkeye ihracat!

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den Ocak ve Ağustos 2022 yılı döneminde 863 milyon 237 bin 686 dolarlık ihracat yapıldı. İşte detaylar…

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 19,34 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İMSAD, Ekim 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, inşaat malzemeleri ihracatı 19,34 milyar dolar ile 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Zeytinburnu İbis&Novotel ve Trabzon Novotel değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., şirket portföyünde yer alan Zeytinburnu İbis&Novotel ve Trabzon Novotel'e ait 31 Aralık 2014 tarihli ikinci revize değerleme raporlarını KAP'a bildirdi.

Çimento ihracatı neden geriledi?

Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını olumsuz etkiledi. Türkiye, 2012’de 13 milyon ton, 2013 yılında 11 milyon, 2014’te ise 10 milyon ton çimento ve klinker ihracatı yaptı.

Trabzon'da yol yapım ihalesini Meta İnşaat aldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı 2014/ 44841 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Trabzon yapım ihalesi sonuçlandı!

Karayolları Bölge Müdürlüğü 10.Bölge Trabzon Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Karayolları Genel Müdürlüğü 2014/ 54803 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Türk yapı sektörü 2014'te 22.5 milyar dolar ihracat yaptı!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı sektörünün geçen yıl yaklaşık 22.5 milyar dolar ihracat yaptığını söyledi.

Mobilya ihracatı artıyor!

Son yıllarda tasarımla öne çıkan mobilya sektörü ihracatını arttırmayı başardı. Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektör ihracatı 2014 yıl sonu rakamlarına göre 2.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. " dedi.

Mobilya ihracatçılarının hedefi Afrika ve Uzakdoğu!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatçıları Afrika ve Uzakdoğu'yu hedef pazar belirledi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ege İhracatçı Birlikleri'nde gerçekleştirildi...

Trabzon Meydan Parkı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Meydan Parkı 2. Etap çalışmaları tam gaz devam ediyor. 2014 yılının ilk aylarında başlayan Meydan Parkı 2. Etap düzenlemesinde yüzde 50’lik tamamlanma oranına ulaşıldı.

İnşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor!

2014 yılında gerçekleşen 2 milyar dolarlık inşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor. Bu hareketlenme 2015 yılında da devam edecek.

Trabzon'da önce kentsel dönüşüm projesi hazırlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin birinci yıldönümünde düzenlediği basın toplantısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetteki bir yılını değerlendirdi.

İhracatçılara 31 milyar dolarlık destek!

Akra Barut Oteli' nde düzenlenen toplantıda konuşan TÜRK Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, bankanın 2014 yılında ihracatçılara verdiği desteğin 31 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

trabzon 2014 ihracatı Haberi

trabzon 2014 ihracatı


 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki heyet, Trabzon Gümrük Müdürü İlhami Demirci'yi makamında ziyaret ederek, bölge ihracatı hakkında bilgi aldı. 


Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, TTSO'nun Trabzon'un ihracatını artırma girişimlerine büyük önem verdiğini söyledi. 


Güçlü altyapının en verimli şekilde kullanılmasına özen gösterdiklerini belirten Hacısalihoğlu, "Firmalara yönelik ihracat eğitimlerini de sürdürüyoruz. Bölge ekonomisinin güçlenmesinde ihracatın rolü büyük önem arz ediyor. İhracatın gelişmesinde pay sahibi olan firmalara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün de destek olmasını arzuluyoruz" diye konuştu. 


Trabzon'un ithalat ve ihracat verileri hakkında değerlendirme bulunan Demirci de "Trabzon Gümrük Müdürlüğünde 2013'te yapılan ihracat yüzde 18 artış kaydederek 696 milyon dolara ulaşırken, ithalat bir önceki yıla yüzde 2.5 düşerek 1 milyar 49 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın...