27 / 04 / 2024

Trabzon konut satışları

Trabzon konut satışları

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, inşaat sektöründe hareketliliğin seçim sonrası başladığını ancak Arap tercümanlar ve ayakçıların emlak sektörüne zarar verdiğini dile getirdi. 

Doğu Karadeniz'de Şubat ayında 2.407 konut satıldı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün, TÜİK veri tabanından konut satış verilerini derledi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Şubat ayında 2 bin 407 konutun satıldığı açıklandı.

Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye konut satış rakamları dün açıklandı. Açıklanan verilere göre; Trabzon yabancılara konut satışında 4. sırada yer aldı. 

Trabzon yabancıya konut satışında ikinci sırada!

Trabzon'da yabancılara konut satışı yüzde 13'lük artışla 456'dan 514'e yükseldi. Böylece Trabzon ve Ankara, yabancılara konut satışı artan iki il oldu.

Trabzon yabancılara konut satışında 4.sırada!

TÜİK verilerine göre Temmuz ayında yabancılara konut satışında Trabzon, İstanbul, Antalya ve Aydın'ın ardından 4. sırada yer aldı.

Trabzon Haziran ayında en fazla konut satılan 7. il oldu!

2015 Ocak-Haziran döneminde Trabzon'da yabancılara 276 konut satılırken, 2016 aynı döneminde bu sayı yüzde 24,3 oranında artarak 343'e yükseldi. 2016 Haziran'da Trabzon, Türkiye genelinde yabancılara en fazla konut satışı yapılan 7. il oldu.

Trabzon'da gayrimenkule yabancı ilgisi artıyor!

Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemekleriyle öne çıkan Trabzon'u, yılda 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların kentteki gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı

Trabzon'da ev satışları arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ülkemizde yabancılara yapılan konut satışlarında, bu yılın eylül ayında ilk sırayı 561 konut satışıyla İstanbul aldı.

Trabzon'da 8 konuttan 1'i Arap turistlere satıldı!

Trabzon'da geçen yılın Eylül ayı itibariyle yabancılara 29 konut satılırken, bu yılın aynı döneminde konut satışı 3 kattan fazla artarak 105'e ulaştı. Satılan 8 konuttan 1' i Arap turistlere satıldı.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 27,9 arttı!

Doğu Karadeniz Bölgesinde konut satışının yüzde 27,9 oranında arttığı belirtildi. Doğu Karadeniz bölgesinde gerçekleşen konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,2 oranında artış göstererek 18 bin 559’a ulaştı.

Trabzon konut stoklarını eritmeyi hedefliyor!

Trabzon TSO aylık meclis toplantısında konuşan Başkan Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisi ve ticaretin konusunda özellikle inşaat sektörü ile ilgili birkaç bilgi vermek istediğini belirterek konut satışları hakkında güncel verileri paylaştı..

Trabzon konut stokunu eritiyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilk çeyrek rakamlara göre kentteki konut satışlarının arttığını belirterek, "stokları kazasız belasız değer kaybı olmadan eritiyoruz" dedi.

Trabzon'da konut satışları yükseliyor!

Aylık meclis toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisi ve ticaretin konusunda özellikle inşaat sektörü ile ilgili birkaç bilgi vermek istediğini belirterek konut satışları hakkında güncel verileri paylaştı.

Doğu Karadeniz'de konut satışları Ekim'de yüzde 40 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Karadeniz’de Ekim ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,4 artış gösterdi.

Trabzon'da konut satışları Kasım'da yıllık bazda yüzde 25 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 oranında artarak 132 bin 655 oldu. Kasım ayında Trabzon'da yabancılara 81 konut satıldı

Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 22,3 arttı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre, Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 22,3 oranında artarak 3 bin 532 oldu.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 6,4 düştü!

Doğu Karadeniz'de konut satışlarının yüzde 6,4 oranında düştüğü belirtildi. TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre, Doğu Karadeniz'de 2 bin 561 konut satıldı.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 24.9 azaldı!

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nce, TÜİK veri tabanından derlediği bilgilere göre; Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 24,9 oranında azalarak 2 bin 338 oldu.

Doğu Karadeniz'de konut satışları yüzde 28,6 arttı!

2015 yılı Nisan ayında Doğu Karadeniz’de konut satışları yüzde 28,6 oranında arttı. TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 2015 Nisan ayında Doğu Karadeniz illerinin tamamında konut satışlarında artış görüldü.

Trabzon'da konut satışları yükseliyor!

Aylık meclis toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisi ve ticaretin konusunda özellikle inşaat sektörü ile ilgili birkaç bilgi vermek istediğini belirterek konut satışları hakkında güncel verileri paylaştı.

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Trabzon konut satışları Haberi

Trabzon konut satışları

Trabzon’un Türkiye’de Arap yatırımcıların en çok konut aldığı iller arasında yer aldığını söyleyen Taflan, "Arap yatırımcılara, emek hırsızları diye tabir ettiğimiz simsarlar ve ayakçılar tarafından verilen yüksek fiyat bölge insanına da yansıdığı gibi konut alımlarını zorlaştırıyor. Trabzon’da meydan parkında ve şehrin muhtelif yerlerinde odaklanmış ve kümelenmiş hiç bir mükellefiyeti ve yetkisi olmayan emek hırsızlarına vatandaşlarımızın itibar etmemelerini ve mağdur olmamalarını arzu etmekteyiz" diye açıklama yaptı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Ayhan Taflan, Arapça bile tercümanların ve ayakçıların Trabzon’a son dönemde şehir dışından geldiğine dikkat çekerek “Trabzon’daki ayakçıların yetmediği gibi artık Hatay’dan tutun Akdeniz Ege’ye kadar her yerden bölgeye yeni ayakçılar gelmektedir. Bizim sektördeki doneleri toplayıp Araplara satmaya çalışıyorlar. Ne oldukları kim oldukları belli değil. Kapkaççı mıdır dolandırıcı mıdır nedir...