28 / 04 / 2024

trabzon otel inşaatları

trabzon otel inşaatları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugünkü yazısında Trabzon'daki turizmi ele aldı. İşte o yazı...

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

TOKİ'nin yurt dışında yaptığı inşaatlar TBMM'de!

OKİ tarafından yurt dışında yapılan inşaatlar TBMM'de konu oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TOKİ'nin yurt dışı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Diyarbakır'da otel inşaatları yeniden başladı!

Yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından büyük darbe alan Diyarbakır ekonomisi yeniden toparlanmaya başladı. Olaylarla birlikte duran çok sayıda dört ve beş yıldızlı otellerin inşaatları yeniden başladı.

Trabzon'daki inşaatlar denetim altında!

Trabzon'da son yıllarda inşaatlarda meydana gelen ölümlü kazaların ardından inşaatlar sıkı bir denetim altına alındı. Yaklaşık 15 gündür Trabzon'da bulunan 6 kişilik iş güvenliği müfettiş heyeti inşaatları didik didik ediyor.

Didim Manastır Koyu'ndaki otel inşaatlarına giden yollar neden kapatıldı?

Devlet tarafından yer tahsisi yapılan ve Didim Manastır Koyu mevkiinde inşaatı devam eden turizmci Kadir Karakaya, otel inşaatı giden yolların kapalı olmasını eleştirdi.

Ataköy sahildeki inşaatların ruhsatları geri verildi!

Ataköy sahilini kapatan rezidans, otel inşaatlarının ruhsatları için verilen yürütmeyi durdurma kararında geri adım atıldı. Şirketlerin itirazı üzerine idare mahkemesi alınan inşaat ruhsatlarını iade etti.

Kanuni Bulvarı tünel inşaatları hızla ilerliyor!

Trabzon Kanuni Bulvarı kapsamında yapımı süren tünel inşaatları hızla ilerliyor. Boztepe, Beşirli ve Yıldızlı tünellerinin yapımları hızlı bir şekilde devam ederken Bahçecik Tünel inşaatına da 1 ay içinde başlanacağı belirtildi...

Antalya'da DSİ inşaatları devam ediyor!

DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yapımı devam eden göl ve su projelerinin inşaatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özgür, "237 280 dekar tarım arazisini suya kavuşturarak çiftçimizin hayallerini gerçekleştireceğiz" dedi...

Can Fuat Gürlesel: Kamu inşaatları sektörü hareketlendirdi!

Can Fuat Gürlesel: Kamu inşaatları sektörü hareketlendirdi. Yapı - Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair değerlendirmeyi sunan Türk Yapı Sektörü Raporu 2013 yayımlandı.

Sedat Meşe VIALAND PALACE OTEL’in direktörü oldu!

100 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılmış olan VIALAND’de yeni atamalar belli oldu. Şubat ayında Kemal Arslan VIALAND AVM’nin Direktörü olarak göreve başlarken, VIALAND PALACE OTEL’in Direktörü ise Sedat Meşe oldu...

Mares Otel'in kira sözleşmesi 2019'a kadar uzatıldı!

Orman Bakanlığı tarafından Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş.'ye tahsis edilen Marmaris Mares Otel'in kira sözleşmesi 2016'ya kadar uzatılmıştı. Şimdi yapılan ek protokol ile sözleşmenin 2019 yılına kadar uzatılmasına karar verildi...

Polimeks, Libya Uzou Otel’in renovasyonunu yapacak!

Polimeks İnşaat, Libya Uzou Otel’in renovasyon inşasını aldı. Libya’nın Bingazi şehrinde bulunan Uzou Otel’in renovasyon bütçesi yaklaşık 29 milyon Euro olup otelin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor.

trabzon otel inşaatları Haberi

trabzon otel inşaatları

Trabzonlular şimdilerde turizmin ekonomiye önemli katkı sağlayacağı bekleyişinde.


Bu bekleyişe dayalı olarak inşaat sektörü canlı. Yeni oteller yapılıyor.


Arapların gelmesi ile ekonomide gelişmenin hızlanacağına inananlar var.


(1) Trabzon’da sanayi yok. (2) Ekonomiyi fındık parasıyla, gurbetçi parası döndürüyor. (3) Yeni ümit, turizmin canlanması. Arapların konut satın alması. (4) 500 Arap konut alınca, fiyatlar tırmanışa geçmiş. Dağda taşta yeni konutlar yapılıyor. Konut stoku büyümüş.


Çayın yüzde 29’u, fındığın yüzde 15’i Trabzon’da üretiliyor. Trabzon, Karadeniz’in ticaret ve ihracat merkezi.


Hayvancılık ve hayvan ürünleri üretiminde büyük gerileme var. ‘Vakfıkebir tereyağı’ satın almak için kadınlar pazarına gidecektim “Hocam, Trabzon yöresinde süt kalmadı. Vakfıkebir tereyağı başka bölgelerde üretiliyor, Vakfıkebir tereyağı olarak Trabzon’da satılıyor” dediler. 


Ekonomide yavaşlama, sınır ötesi çatışmalar, içeride terör belası, evet-hayır tartışmasından söz ediyoruz. Anadolu’da ekonomi, bütün bunlara ve...